1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. TEKNOFEST Başvuruları 15 Mart’a Uzatıldı

TEKNOFEST Başvuruları 15 Mart’a Uzatıldı

Dünyanın en önemli teknoloji festivalleri arasında yer alan TEKNOFEST’e bu yıl yoğun başvuru olması nedeni ile başvuru tarihleri ertelendi. 28 şubat tarihinden 15 mart tarihine ertelenen başvurularda ön elemeyi geçen katılımcılara verilecek destek miktarında da artışa gidildi.

TEKNOFEST Başvuruları 15 Mart'a Uzatıldı

Dünyanın en büyük Uzay, Havacılık ve Teknoloji festivali olarak kabul edilen TEKNOFEST bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Düşünen ve üreten gençler için birbirinden güzel fırsatlar sunan ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü mezun seviyesine kadar isteyen tüm gençlerin başvuru yapabileceği TEKNOFEST için son katılım başvuru tarihi olarak belirtilen 28 şubat gençlerden gelen yoğun talep sonrası 15 mart tarihine ertendi.  Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen TEKNOFEST için başvuru oranlarında geçen yıla göre yüzde 30 artış yaşandığı yetkililer tarafından açıklandı.

Gençler Farklı Kategorilerde Kendilerini Gösterecekler

Milli teknoloji hamlesi ile yola çıkan teknoloji festivali 35 kategoride farklı projelere ev sahipliği yapacak. Geçen yıl gerçekleştirilen TEKNOFEST’ te heyecan uyandıran yarışmalarının yanında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek yarışmalarda TEKNOFEST’ te yer alacak. Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri ile Savaşan İnsansız Hava Aracı yarışmaları bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek yarışmalar arasında yer alacak.

İHA’lar Ve Çevre Teknolojileri  Buluşacak

Onlarca yarışmanın etrafında oluşan teknoloji festivalinde model uydu yarışmaları, insansız hava aracı yarışmaları, robotik yarışmaları, akıllı ulaşım ve savaşan insansız hava aracı yarışmalarının yanında biyoteknoloji inovasyon yarışması, çevre ve enerji teknolojileri ve insanlık yararına teknoloji gibi farklı alanlarda birçok yarışma düzenlenecek.

7 Milyon Liranın Üzerinde Malzeme Desteği Sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretilen birçok projeye sunum imkanı veren TEKNOFEST’ te yarışıp ön eleme aşamasını geride bırakan takımlara teknoloji geliştirme ve üretme konusundaki ilgileri ve bilgileri göz önüne alınarak gençlerin projelerine destek olmak için malzeme desteği verileceğini Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada belirtmişti. TEKNOFEST yaptığı açıklama ile dereceye girmeye hak kazanan adaylara yapılacak olan malzeme desteğinin 5 milyon liradan 7 milyon liranın üzerine çıkardı. Ön eleme aşaması geçen adaylardan dereceye girmeye başaranlar 7 milyon liranın üzerindeki ödülün sahibi olacak.

Bu Yıl İstanbul’da Gerçekleştirilecek

Birbirinden başarılı yüzbinlerce genci buluşturan TEKNOFEST bilim ve mühendislik alanları üzerinde yetişmiş insan gücünü desteklemek adına her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmeye devam ediyor. Teknolojik gelişmelerin ön planda olduğu TEKNOFEST, gençlerden gelen yoğun ilgi nedeniyle 15 mart tarihine kadar başvuru almaya devam edecek.

TEKNOFEST 21-26 eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.