1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Trump Beyaz Saray’ı Bırakacak Mı?

Trump Beyaz Saray’ı Bırakacak Mı?

ABD’de son derece çekişmeli geçen başkanlık seçimlerinden sonra Donald Trump ilk kez basının karşısına çıktı. Seçim sürecinde çeşitli açıklamaları ile gündem olan Trump, Joe Biden’in kazandığı onaylanırsa Beyaz Saray’ı terk edeceğini söyledi. Cumhuriyetçilerin adayı Trump, seçimde usulsüzlük olduğu yönündeki iddiaları birkez daha dile getirdi.

Trump Beyaz Saray'ı Bırakacak Mı?

ABD’de uzun süredir en önemli gündem olmayı sürdüren başkanlık seçimleri ile ilgili Donald Trump seçimden sonra ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkanlık seçimini Joe Biden’in kazanmasından sonra açıklamaları ile dikkat çeken Trump, seçimlerle ilgili yine yorumlarını paylaştı.

ABD seçimlerinin Biden’in kazanmasından sonra Donald Trump’ın Beyaz Saray’ı terk edip etmeyeceği de en çok konuşulan konulardan biri olmuştu. Seçim sonuçlarını kabul etmeyen Trump, seçimlerin hilali olduğunu söylemiş ve hukuki yollara başvuracağını açıklamıştı. Donald Trump’ın seçimlere itiraz etmesi ve seçimlerde yapılan usulsüzlüklerle ilgili yorumlarda bulunması, Trump’ın görevi bırakmayacağı yönünde iddiaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Bu sebeple Trump gazetecilerin karşısına çıktığında en çok sorulan soru görevi bırakıp bırakmayacağı oldu.

Donald Trump: Büyük Çaplı Usulsüzlük Var

ABD başkanlık seçimlerinde sonra ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump’a, Seçiciler Kurulunun Joe Biden başkanlığını onaylaması durumunda görevi bırakıp bırakmayacağı soruldu. Donald Trump soruya daha önceki iddialarını da yeniden gündeme getirerek cevap verdi.

Donal Trump, seçim sonuçlarını kabullenmenin kendisi için zor olduğunu, çünkü asıl kazananın kendisi olduğunu söyledi. Trump seçimlerde büyük çaplı usulsüzlük döndüğünü açıklayarak onaylanması durumunda sonuçları kabulleneceğini açıkladı. Seçiciler Kurulu’nun Joe Biden başkanlığını onaylamasının yanlış bir karar olacağını duyuran Trump, onaylanması durumunda Beyaz Saray’ı terk edeceğini ve görevden ayrılacağını açıkladı.

Donald Trump’a Joe Biden başkanlığı ile ilgili farklı sorular da yöneltildi. ABD başkanına, Joe Biden’in göreve başlama törenine katılıp katılmayacağı soruldu. Trump bu sorunun cevabını bildiğinin ancak yanıtlayamayacağını açıkladı.

Cumhuriyetçi Senatörler İçin Miting Hazırlıkları Var

ABD’nin Georgia kentinde seçimler ikinci tura kaldı. Senatonun kontrolünün Cumhuriyetçilerde mi yoksa Demokratlarda mı olacağı Georgia’da yapılacak ikinci tur seçimlerinden sonra belli olacak. Başkanlık seçimlerinin kaybeden Trump ise senatonun kontrolünü kazanmak için çabalamaya devam ediyor. Donald Trump Cumhuriyetçi senatör adayları için Georgia’da miting düzenleyeceğini açıkladı. Georgia’da yapılacak ikinci tur seçimleri oldukça önemli bir noktada duruyor ve kimin kazanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Biden Obama’nın Rekorunu Kıramadı

Donald Trump uzun zaman sonra yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Biden’i Obama ile kıyaslaması da konuşmasının dikkat çeken kısımlarından biri oldu. ABD seçimlerinde Joe Biden 306 delege ile kazanmıştı ve Trump ise 232 delegede kalmıştı. Trump seçim sonuçlarının doğru olmadığını, Joe Biden’in aslında 80 milyon oy almadığını ve almış olsa dahi Barrack Obama rekorunu geçemediğini açıkladı. ABD’nin 59. Başkanlık seçimleri ile ilgili tartışmalar ise devam ediyor.

Yorum Yap

Yorum Yap