1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. TSK Subay Alımları Başlıyor, Şartlar Açıklandı

TSK Subay Alımları Başlıyor, Şartlar Açıklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri en az 60 KPSS puanı ile alım yapılacak olan 2020 yılı dış kaynaktan subay alımı için beklenen başvuru kılavuzu yayınlandı. Başvuruların nasıl yapılabileceği, nereye yapılacağı gibi ayrıntılar başvuru kılavuzunda detaylı olarak anlatıldı.

TSK Subay Alımları Başlıyor, Şartlar Açıklandı

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına subay olarak katılabilmek için kimlerin başvuru yapabileceği başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı bilgisi ve seçim aşamaları ile ilgili tüm merak edilenler kılavuzda yayınlandı. Başvuru şartların belirtildiği kılavuz subay adayları için ilk adımı oluşturacak.

TSK Subay Adaylarının Hangi Şartları Sağlaması Gerekiyor?

Subaylığa aday olanlar için başvurularda lisans eğitimini tamamlamış adaylar için 27 yaşını bitirmemiş olma ve lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmama şartı aranacak. Yurt dışında eğitimlerini tamamlayanlardan eğitimin aynı programlarına uygun denklik belgelerini yükseköğretim kurumuna onaylatmaları ve onaylanmış denklik belgelerini “Eğitim Bilgisi Ekle” sekmesinden sisteme yüklemiş olmaları gerekiyor. Denklik belgelerini sisteme yüklememiş olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

Subaylara aday olmak için değerlendirme yapılan KPSS P3 alan türünden en az 60 puan almış olmak bir başka başvuru şartı. 60 puanın altında puanı olan adayların başvuruları değerlendirilmeyecek.

Uzmanlık Bitirmiş Adaylar İçin Başvuru Şartları Farklılık Gösteriyor

Eczacı, Veteriner Hekim ve Diş Hekimi gibi ayrı bölümlerde uzmanlığını tamamlamış olan adaylar için KPSS şartı aranmayacak ancak MSB tarafından yapılan genel kültür sınavından en az 50 puan almış olmaları şartı aranacak. Genel kültür sınavından başarılı olan adayların ikinci seçim düzeyine katılmaları için bilgilendirme ilerleyen günlerde yapılacak.

Yabancı Dil Öğretmenlikleri Ve Mühendislikler İçin Aday Olanlar

Yabancı dil öğretmenliği olan adaylardan ilk şart olarak KPSS P3’ten en az 60 puan almış olmaları bekleniyor. Bununla beraber son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan dil sınavlarından en az 60 puan almış olmaları da gerekiyor. Ayrıca eşdeğerlilik tablosundaki sınavlardan birine girmiş olan adayların puanlar da YDS notuna denk yabancı dil sınav notu kabul edilecek.

Öğretmen ve mühendis grupları için başvuru yapacak adaylarda KPSS P3’ten en az 60 almış olmak şartı aranırken yabancı dil sınavlarından alınan puanlarda da öğretmen gurubu için en az 70,  İngilizce öğretmenliği için başvuru yapan adayların KPSS P3’te en az 60 puan almış olmanın yanında KPSS P121-13  puan türünde de en az 70 puan almış olanlar değerlendirmeye alınacaktır. Beden eğitimi öğretmenleri için de aynı şartlar aranırken esas olarak KPSS P3 puan türü dikkate alınacaktır.

Askerlik Görevi Devam Eden Adaylar Başvuru Yapabilecek Mi?

Herhangi bir sebeple henüz askerlik görevini yerine getirmemiş olanlar ile rütbesi ne olursa olsun halen askerlik görevine devam eden adaylar, askerlik görevini bitirmiş dahi olsa hakkında “ yedek subay olamaz” ve benzeri kararlar alınmış bulunan adaylar başvuruya katılamazlar.

Bütün bu koşulların sağlanması ardından adaylar en geç 10 aralık 2020 tarihine kadar başvurularını  https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e devlet şifreleri ile  internet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Yorum Yap

Yorum Yap