1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. TUA Logosu İlk Kez Tanıtıldı

TUA Logosu İlk Kez Tanıtıldı

Türkiye’de uzay ve havacılık alanında bilim ve teknolojilerin geliştirilmesi amacı ile kurulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre 10 farklı stratejik hedefi bulunan Türkiye Uzay Ajansı’nın logosu bugün ilk kez tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirilen Milli Uzay Programı tanıtım toplantısında Türkiye Uzay Ajansı’nın logosunun tanıtılması üzerine TUA hakkında birçok ayrıntı vatandaşlar tarafından merak edildi.

TUA Logosu İlk Kez Tanıtıldı

Vatandaşlar tarafından çok bilinmeyen kurumlar arasında yer alan Türkiye Uzay Ajansı’nın işlevselliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı. Türkiye’de uzay ve havacılık alanına dair bilim ve teknolojilerin geliştirilmesi için kurulan ajansın logosu bugün ilk kez tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirilen Milli Uzay Programı tanıtımı sonrasında vatandaşlar logonun anlamını ve Milli Uzay Programı’nın hedeflerini merak etti.

Türkiye’de bilim ve teknoloji çalışmalarının desteklenmesi için finans, hukuk, işletme, pazarlama gibi birçok farklı alanda çalışma yürüten, uzay ve havacılık çalışmalarının gelişmesine yönelik hamlelerde bulunan Türkiye Uzay Ajansı, Türkiye’nin uzay konusundaki hak ve menfaatlerinin korunması için çalışan devlet kurumlarından biridir. Uzay ve havacılık alanında hem ulusal hem de uluslararası kuruluşlarla çalışmaları yürüten devlet kuruluşu bünyesinde Mili Uzay Programı adı altında çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ankara’da bulunan Türkiye Uzay Ajansı tarafından ortaya konulan Milli Uzay Programı Türkiye’nin uzay ve havacılık alanındaki hedeflerini belirleme ve ilerlemeye yönelik planlamanın yapılması amacını taşıyor.

TUA Milli Uzay Programını Hazırlıyor

Milli Uzay Programı ilk olarak Türkiye Uzay Ajansı tarafından 2019 yılında düzenlenen çalıştay ile gündeme gelmiştir. TUA Başkanı Hüseyin Yıldırım programa dair çalışmaların başlaması ile Türkiye’nin 2021 yılından 2030 yılına kadar kabiliyet, kaynak ve zamanlamasının planlanmasına yönelik ortaya konulduğunu belirtti.

Erdoğan Türkiye Uzay Ajansının Hedeflerini Açıklamıştı

Milli Uzay Programı’nın hazırlanması konusunda direktif verdiği bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan programın stratejik hedefleri ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan programın ilk hedefinin ay yolculuğu olduğunu belirterek ilk aşamada ay yüzeyine sert inişin ikinci aşamada ise yumuşak inişin hedeflendiğini belirtti. Milli Uzay programının yerli uygu, bölgesel konaklama ve uzay limanı gibi hedeflerinin olduğunu açıklayan Erdoğan, un uygun fırlatma alanı ve teknolojisinin belirleneceğini ve aya liman kurma hedefinin olduğunu belirtmişti. Milli Uzay Programının uzay havası, uzay nesnesi ve uzay sanayisi hedeflerini de barındırdığını açıklayan Erdoğan, uzay teknolojilerinin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Erdoğan tarafından açıklanan diğer hedefler ise uzay farkındalığı ve Türk astronot oldu.

Türkiye Uzay Ajansı Logosu Neyi Temsil Ediyor?

Milli Uzay Programı tanıtım etkinliğinde ilk kez gösterilen TUA logosunun bilinmezliğe kararlı adımlarla ilerlemeyi temsil ettiği, üzerindeki yıldız işaretinin ise Türkiye’yi temsil ettiği açıklandı.