1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Türkiye’den ABD’ye Kınama Açıklaması

Türkiye’den ABD’ye Kınama Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanan Yüksek İstişare Kurulu’nda konuşulan gündemlerle ilgi açıklama yapıldı. Eğitim öğretim ve aile kurumu üzerine değerlendirmelerin yapıldığının açıklandığı toplantıda ABD’nin Türkiye’ye yönelik S-400 yaptırımı da ele alındı. Kurul ABD’nin tek taraflı yaptırımını kınadığına dair açıklama yayınladı.

Türkiye'den ABD'ye Kınama Açıklaması

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu’nda görüşülen konularla ilgili yazılı açıklama yapıldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yayınlanan yazılı açıklamada kurulun gündemleri açıklandı. Fahrettin Altun Yüksek İstişare Kurulu’nda “eğitim ve öğretim” ile “aile kurumu” isimli başlıkların konuşulduğunu bununla beraber ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı S-400 yaptırımının değerlendirildiğini açıkladı. Altun’un açıklamasının ardınan ABD yaptırımı ile ilgili açıklama yapıldı.

ABD’nin Tek Taraflı Yaptırımı Kınandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısının ardından toplantının önemli gündemleri arasında yer alan ABD yaptırımı ile ilgili açıklama yayınlandı. ABD’nin yaptırımının tek taraflı olduğunun vurgulandığı açıklamada yaptırımın yanlış bir karar olduğu belirtildi. Türkiye’nin atacağı karşı adımların değerlendirmesinin yapıldığının da belirtildiği açıklama toplantının ardından paylaşıldı.

Yüksek istişare Kurulu’nun yaptığı toplantının ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.” Yüksek İstişare Kurulu toplantısında ABD’nin bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin S-400 tedariki dolayısıyla aldığı tek taraflı yaptırım kararı kınanmış; Türkiye’nin milli güvenlik ve egemenlik haklarıyla ilgili bir konu üzerine alınan bu yanlış karara karşı atılabilecek karşı adımlar değerlendirilmiştir”

Eğitim ve Öğretim Konusunda Yeni Bir Yol Haritası Kararı

Yüksek İstişare Kurulu’nda ele alınan konulardan biri de eğitim ve öğretim sistemi oldu. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eğitim sisteminin sevgi, saygı, şefkat ve merhamet üzerine kurulu olmasının önemi üzerinde durduğu ve gençlerin hem zihin hem de gönül dünyalarının genişletilmesi gerektiği ile ilgili görüşmelerin olduğu açıklandı.

Toplantıda Türkiye’nin en büyük gücünü gelişmiş genç zihinler olduğunu önemi üzerinde durarak bu serveti geliştirmenin yolları üzerine değerlendirmeler yapıldığı açıklandı. Kamu ve toplum olarak gençlerin zihinlerinin geliştirilmesi için yeni adımlar atılması gerektiği belirtildi. Eğitim ve öğretim alanında yeni bir yol haritasının çizilmesi gerektiğine de karar verildi.

Aile Kurumuna Karşı Tehditlere Karşı Tedbirler Alınacak

Yüksek İstişare Kurumu’nun gündemlerinden biri de aile kurumu oldu. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin geçtiği bu zorlu süreçte ayakta kalınmasında aile kurumunun yapısının çok önemli bir rolü olduğunu belirttiği ve aile kurumuna yönelik saldırıların engellenmesine yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini söylediği açıklandı.

Türkiye’de aile yapısına yönelik saldırıların giderek arttığının belirtildiği toplantıda gençlere yanlış rol modeller sunulduğu açıklandı. Özellikle sosyal medya aracılığı ile gençlere çarpık aile ilişkilerinin rol model olarak sunulduğu ve kültürel kodlara karşı fikirlerin yaygınlaştığı belirtildi. Aile yapısının yozlaşmasına dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda bunun önüne geçmek için atılacak adımlar konuşuldu.

Yorum Yap

Yorum Yap