1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Twitter Katili İdam Cezası Aldı

Twitter Katili İdam Cezası Aldı

Twitter katili lakaplı Takahiro Shiraishi’nin 2017 yılından bu yana devam eden davası sonuçlandı. 3 ay içinde 9 kişiyi öldüren seri katil idam cezası aldı. İşlediği cinayetlerden pişman olmadığını dile getiren Twitter katili idam cezasından memnun olduğunu söyledi. İşediği cinayetlerden pişman olmadığını söyleyen Shiraishi’nin açıklamaları kan dondurdu.

Twitter Katili İdam Cezası Aldı

Twitter katili olarak bilinen Takahiro Shiraishi 2017 yılında dairesinde ceset parçalarının bulunması üzerine tutuklanmıştı. İşlediği cinayetleri itiraf eden seri katilin 2017 yılından bu yana devam eden davasından idam kararı çıktı. Twitter üzerinden tanıştığı 8 kadını ve kendisinden şüphelenen bir erkeği öldüren Shiraishi’nin idam kararı alması dünya basınında yankı uyandırdı. Cinayetlerin ilk işlendiği 2017 yılında da sosyal medya üzerine tartışmalara yol açan seri katil pişman olmadığını söyledi.

Japonya’da 13.5 metrekarelik dairesinde öldürdüğü kişilerin kafataslarını ve kemiklerini saklayan Shiraishi’nin öldürdüğü 9 kişiden 8 tanesi 15 ile 26 yaş aralığında kadındı. Twitter üzerinden tanıştığı kadınlara kendisini iki farklı hesaptan farklı şekillerde tanıtan seri katil evine davet ettiği kadınlara cinsel saldırıda bulunup öldürmüştü. Twitter üzerinden intihara meyilli olan kadınları bularak beraber intihar edebileceklerini ya da yardım etmek istediğini söyleyerek iletişime geçen Shiraishi bu şekilde tam 8 kadını öldürdü. Öldürdüğü kadınlardan birinin yakını olan erkeğin kendisinden şüphelenmesi üzerine onu da öldüren Shiraishi işlediği cinayetleri kabul etmişti. 30 yaşındaki Shiraishi’nin 2017 yılında ağustos ayı ile ekim ayı arasında gerçekleştirdiği bu cinayetler o dönemde sosyal medyanın kullanımı ile ilgili küresel çapta tartışmalar başlatmıştı.

Avukatlarının Savunmalarına İtiraz Etmişti

2017 yılındaki cadılar bayramında evindeki ceset parçalarının bulunması ile cinayet işlediği anlaşılan Shiraishi tutuklandıktan sonra cinayetleri kabul etmiş ve bilerek işlediğini söylemişti. Seri katilin avukatları öldürülen kişilerin intihara meyilli olduklarını ve kadınların ölümlerine rıza gösterdiklerini belirterek, Shuraishi’nin cezasında indirim yapılmasını talep etmişlerdi. Ancak Shuraishi avukatlarının savunmasına itiraz ederek, kadınları rızaları olmadan öldürdüğünü açıklamıştı.

23 Duruşmanın Sonunda İdam Cezası Çıktı

Takahiro savunmasında işlediği cinayetlerin hepsini kabul ederek, dikkat çekmemek için kemikleri evde sakladığını söylemişti. Bugüne kadar toplam 23 duruşma geçiren Shiraishi idam cezasından da memnun olduğunu belirtti. Shuraishi idam cezası almaktan memnun olduğunu, davasının çok uzun sürdüğünün sonunda karar verilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Shiraishi: Tutuklanmasaydım Pişman Olmayacaktım

Takahiro Shiraishi son duruşmasında pişmanlıkları ile ilgili yeniden açıklama yaptı. Öldürdüğü kadınların içinde beraber uzun vakit geçirdiklerinin olduğunu belirten seri katil onları öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi. Beraber uzun süre vakit geçirdiği kadınların ailelerinden de özür dileyen Twitter katili diğer cinayetler için ise pişman olmadığını açıkladı. Shiraishi başarısız olduğu için pişman olduğunu eğer yakalanmasaydı pişman olmayacağını da sözlerine ekledi. Baş yargıç Yano sanığın tüm cinayetlerde sorumlu olduğunu belirterek, idam cezasını uygun gördü.

Yorum Yap

Yorum Yap