1. Ana Sayfa
  2. Magazin
  3. Twitter Temsilci Atamadı, Reklam Yasağı Geldi

Twitter Temsilci Atamadı, Reklam Yasağı Geldi

1 Ekim 2020 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Sosyal Medya Kanunu kapsamındaki yeni düzenlemeler uygulanmaya başladı. Yeni düzenlemeye göre Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal medya ağlarının reklam vermesi yasaklandı. Konu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, hala temsilci atamayan sosyal medya ağlarının geri adım atmasının beklendiğini aktardı. Yeni yasaya göre reklam yasağına uymayan sosyal medya ağlarına ceza kesilecek.

Twitter Temsilci Atamadı, Reklam Yasağı Geldi

Türkiye’de 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Medya Kanunu yankıları sürmeye devam ediyor. Yeni yasa ile yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerinin Türkiye’ye temsilci atamaları zorunlu kılınmış, aksi takdirde reklam yasağı getirileceği açıklanmıştı. Yeni düzenlemenin uygulamaya girmesinin ardından Youtube gibi bazı sosyal medya ağları temsilci atama şartını yerine getirirken, birçok uygulama ise konu ile ilgili adım atmamıştı. Bu gelişmelerin üzerine bugün resmi gazetede temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerine reklam yasağı getirildiği açıklandı. Reklam yasağı alan platformlardan biri de Twitter oldu.

Resmi gazetenin bugün yayınlanan sayısında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararı yer aldı. Kararda Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal medya ağlarının Türkiye’den reklam almasının durdurulduğu açıklandı. Bu yeni karar ile Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya ağlarının reklam alması yasaklandı.

Sosyal Medya Ağlarına Reklam Yasağı Getirildi

Türkiye’de 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Medya Kanunu’nun 3. aşaması olan “ Reklam Yasağı” uygulanmaya başlandı. 7253 sayılı yasa gereği Türkiye’ye temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerinin Türkiye’den reklam alması yasaklandı. Resmi gazetede yayınlanan reklam yasağı kararından başta Twitter olmak üzere Türkiye’de milyonlarca kullanıcıya sahip olan Periscope ve Pinterest gibi uygulamalar da etkilendi.

Reklam Yasakları Sıkı Bir Denetlemeye Tabi Olacak

Reklam yasağı ile ilgili 3. aşama kararın açıklanmasının ardından konu ile ilgili denetimler hakkında da açıklama yapıldı. Reklam yasağı ile ilgili Twitter hesabından duyuru yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, reklam yasaklarının sıkı bir denetime tabi tutulacağını ve hala temsilci atamayan sosyal medya şirketlerinden geri adım atmalarının beklendiğini belirtti. Bakan Yardımcısı Sayan, reklam yasakları ile ilgili BTK, BDDK, TCMB, VDK ve ilgili tüm kamu kurumlarının denetleme yapacağını duyurdu. Yetkili kurumlar tarafından yapılan denetlemelerde yasaya aykırı bir şekilde reklam aldığı görülen sosyal medya şirketlerine ceza kesileceğini de belirtti.

Bakan Yardımcısı Sayan: Dijital Faşizme ve Kural Tanımazlığa Engel Olacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıklamalarında yasanın uygulanması noktasında kararlı olunduğunu, dijital faşizme ve kural tanımazlığa engel olmak için çabalamaya devam edeceklerini duyurdu. Milletin verilerini, gizliliğini ve haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapılacağının da altını çizdi.

Yorum Yap

Yorum Yap