1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Ukrayna’dan 2+2 Formatına İlişkin Açıklama

Ukrayna’dan 2+2 Formatına İlişkin Açıklama

Türkiye ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen 2+2 formatındaki görüşmelerin ardından Ukrayna’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ve Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran’ın katıldığı toplantıda yapılan ilk toplantı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ukrayna yetkilileri Türkiye ile ilişkilerinde tarihi olan bu toplantı ile yeni bir sayfa açıldığını belirtti.

Ukrayna'dan 2+2 Formatına İlişkin Açıklama

Ukrayna ve Türkiye arasında bugün kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan 2+2 formatındaki toplantıda 2 ülke savunma ve güvenlik konularının masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Ukrayna’dan açıklama geldi.

Ukrayna Türkiye Görüşmeleri İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bugün Türkiye ile 2+2 formatında toplantı gerçekleştirildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve  Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katıldığı toplantının ardından Ukrayna yetkilileri bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dmitriy Kuleba: Türkiye İle Yeni Bir Sayfa Açtığımızı Düşünüyoruz

Ukrayna ve Türkiye arasında gerçekleştirilen görüşmelere dair yapılan bilgilendirme toplantısında ilk sözü Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba aldı. Konuşmasında Türkiye ve Ukrayna arasında geliştirilecek olumlu ilişkilerin önemini vurgulayan Kuleba “Büyük memnuniyet ile Türk dostlarımızı Ukrayna’da ağırlıyoruz. Bugün dörtlü formatta yapılan ilk toplantımızı gerçekleştirdik” dedi. Kuleba konuşmasında 2+2 formatının özel bir toplantı türü olduğundan bahsederek, bu görüşmelerin iki devlet arasındaki etkileşimi sağladığını belirtti.

Dmitriy Kuleba iki devletin savunma ve güvenlik konusundaki sorunları ele aldıkları bu formatın oluşturulmasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında anlaştıklarını açıkladı. Ukrayna ve Türkiye arasındaki bu görüşmelerin iki ülkenin ilişkisi bakımından da yeni bir sayfa olduğunu belirten Kuleba toplantıda önümüzdeki toplantının gündemlerinin de konuşulduğunu belirtti. Bu görüşmelerin Ukrayna Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde itici güç olacağını belirten Kuleba, bunun Ukrayna’nın bulunduğu konum için çok önemli olduğunu söyledi.

Andrey Taran Tarihi Bir Görüşme Gerçekleştiğini Söyledi

Ukrayna ile Türkiye arasında 2+2 formatında gerçekleştirilen toplantı ile ilgili Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran da açıklamalarda bulundu. Savunma Bakanı Taran bu görüşmenin tarihte ilk kez gerçekleştiğini vurgulayarak, 4 bakanın katılımı ile yapılan toplantının tarihi bir olay olduğunu söyledi. Andrey Taran gerçekleştirilen görüşmelerin hem Ukrayna’nın hem de Türkiye’nin stratejik ortaklığa verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Andrey Taran görüşmelerde ele alınan konular hakkında da açıklamada bulundu. Azek ve Karadeniz’deki güvenliğin ele alındığını belirten Taran, bölgenin Rusya’nın saldırgan tutumları yüzünden baskı altında olduğunu belirtti. Bu konuda Türk bakanlarla aynı fikirde olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Taran, Türkiye ile imzalanan askeri antlaşmanın hayata geçirilmesi konusunda kararlı olduklarının altını çizdi. Andrey Taran Türkiye ile Ukrayna arasında askeri teknik işbirliğinin de geliştirildiğini belirterek, imzalanan antlaşma ile Karadeniz’in güvenliğinin sağlanacağını açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap