1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Ünlü Analistin ETH Fiyat Tahmini: 10.500 Dolar

Ünlü Analistin ETH Fiyat Tahmini: 10.500 Dolar

Lider altcoin Ethereum (ETH) son günlerde gündeme gelen haberler ile birlikte yukarı yönlü hareketlilikler yaşadı ve piyasada genel tabloda sert düşüşler görülmesine rağmen, düşüşlerini sınırlı tutarak güçlü duruş sergiledi. Bitcoin’in (BTC) sert değer kayıpları yaşadığı süreçte, kripto para piyasalarında çift haneli değer kayıpları görülürken Ethereum kayıplarını %5 ile sınırlı tuttu. Öte yandan yeni haftada Bitcoin’in yatay seyre geçmesi ile birlikte ETH, birkaç kez üst üste tüm zamanların rekorunu tazeledi. Ethereum’da görülen güçlü yükseliş sinyalleri ile analistler fiyat tahminlerini paylaştı.

Ünlü Analistin ETH Fiyat Tahmini: 10.500 Dolar

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2 haftadır karışık sinyaller veriyordu. Geçtiğimiz hafta gelen sert düşüşler ile birlikte Bitcoin, Nisan ayı içinde taban noktasını 47 bin dolar bandına kadar çekti. Öte yandan Bitcoin’in yine Nisan ayında 64 bin 895 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdığını unutmamak gerekiyor. Bu durum Bitcoin’in son dönemlerde ne kadar volatil bir yapıda hareket ettiğini gösteriyor. Ancak öte yandan Ethereum (ETH), Avrupa Yatırım Bankası’nın yapmış olduğu dijital tahvil satışlarında ETH kullanılacağı açıklaması ve EIP-1559 güncellemesinin etkileri ile Nisan ayında Bitcoin kadar dalgalı hareket etmedi. Hatta Ethereum, bu süreçte birkaç kez kırdığı fiyat rekorunu 2 bin 800 dolar seviyesine kadar yükseltti. Ethereum’un piyasalardaki genel düşüşlerde güçlü duruş sergilemesi ve rekorunu üst üste güncellemesi ile birlikte, analistler fiyat tahminlerini paylaştı. Fundstrat Global Advisors Dijital Varlık Strateji Direktörü David Grider, Ethereum’un 10 bin 500 dolara yükseleceğini düşünüyor.

Grider Ocak Ayındaki Tahminlerinin Geçerli Olduğunu Vurguladı

Bağımsız araştırma şirketi olarak hizmet veren Fundstrat Global Advisors’ın Dijital Varlık Strateji Direktörü David Grider, Bitcoin ve Ethereum fiyat hareketliliklerinin ardından, kripto para piyasasının en büyük 2 kripto para birimi için fiyat tahminlerini paylaştı. Şirketin son kripto para strateji notunda Grider, bu hafta Ethereum’un tüm zamanların rekorunu 2 bin 800 dolar seviyesini aştığını belirtti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Grider, Nisan 2020 döneminden bu yana, yani 1 yıldır Ethereum ve Bitcoin tavsiyelerini sürdürdüklerini ifade etti. Grider öte yandan, Ocak ayında ETH için dile getirdikleri 10 bin 500 dolarlık fiyat tahminlerinin hala geçerli olduğunu söyledi.

İlk Yatırım Adımı Ethereum’da Da Görülmeye Başladı

Analistler, Ethereum’un ilk etapta 3 bin dolar direncini geride bırakmasının çok önemli olduğunu, ardından da 5 bin dolarlık seviyenin takip edilebileceğini ifade ediyor. Ancak son fiyat hareketliliklerinden sonra birçok analistin bu yöndeki tahminlerini daha öteye taşıdıkları görülüyor.

Grider, piyasaya yeni giren yatırımcıların ilk olarak Bitcoin’i bildikleri için yatırımlarına BTC ile başladıklarını ancak bu durumun son zamanlarda Ethereum’da da etkisini gösterdiği dile getirdi. Grider, özellikle de kurumsalların DeFi ve Web3 ile ilgili olduklarını ifade etti ve bu nedenle ETH ilgisinin de arttığını söyledi.