1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Vaka Sayıları Düşüyor, Önlemler Devam Etmeli

Vaka Sayıları Düşüyor, Önlemler Devam Etmeli

Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulamasında uzun süredir kırmızı renklerinin ağırlıklı olduğu İstanbul ilinin yeşil renge döndüğü görüldü. Vaka sayılarında ciddi oranlarda düşüş yaşanmaya başladı. Alınan tedbir kararlarının etkisi ile azalan vaka sayıları ve sürecin nasıl devam etmesi gerektiği ile ilgili Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu açıklamalarda bulundu.

Vaka Sayıları Düşüyor, Önlemler Devam Etmeli

Türkiye’de vaka sayılarının en fazla olduğu İstanbul ve birçok riskli bölgede Covid-19 vaka ve hasta sayılarında ciddi düşüşler meydana gelmeye başladı. Alınan tedbir kararlarının etkisi ile azalan vaka sayıları özellikle son 1 ay içinde daha belirgin şekilde ortaya çıktı. Konu ile ilgili uzman Prof. Dr. Akkoyunlu, vaka sayılarının azalma sürecini ve sıradaki dönemlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

İstanbul’un Covid-19 Haritası Yeşile Dönmeye Başladı

Covid-19 salgınına yönelik alınan önlemlerde hasta ve vaka sayılarındaki düşüş hızla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulamasında İstanbul ili haritasında vaka sayılarının azaldığının görülüyor. Bununla beraber Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, vaka sayılarındaki azalma ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Akkoyunlu haritaların gerçekleri yansıttığını belirterek, açıklanan rakamlarla deneyimlerinin uyumlu olduğunu belirtti. Bundan 2 3 hafta önce sürekli Covid-19 vakası ile karşı karşıya kaldıklarını açıklayan Akkoyunlu, şimdi ise Covid-19 şüphesi ile gelen insanların sayılarında ciddi bir artış yaşandığını aktardı. Covid-19 hastalarına ayrılan yatakların boşalmaya başladığını belirten Akkoyunlu, HES uygulamasındaki haritaların da durumu açıkça gösterdiğini belirtti.

Ocak ve Mart Ayları Arasındaki Dönemde Salgın Yeniden İvme Kazanabilir

Prof. Dr. Akkoyunlu vaka sayılarında yaşanan düşüşün alınan tedbir kararlarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti. İnsanların son dönemlerde önlemleri dikkate aldıklarını belirten Akkoyunlu, bireysel önlemlerin de vaka sayılarının azalmasında çok önemli olduğunu söyledi.  Bununla beraber kış ayının devam ettiğine de dikkat çeken Akkoyunlu tedbirlerin gevşetilmesi durumunda vaka sayılarının yeniden artabileceğini söyledi. Ocak, şubat ve mart aylarında salgının yeniden ivme kazanmasının mümkün olduğunu belirten Akkoyunlu dikkatli olunması gerektiğini açıkladı. Salgındaki vaka sayılarında yaşanan düşüşün sosyolojik olarak bir rahatlama ortamı yaratabileceğini öngören Akkoyunlu rehavete kapılma durumunda önümüzdeki 3 ayı riskli olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Akkoyunlu: Tedbirlere Devam Edilmeli, Rehavete Kapılmak Doğru Olmaz

Prof. Dr. Akkoyunlu İstanbul ilinin Covid-19 haritasındaki iyileşmenin birçok yerde görüldüğünü ve vaka sayılarında azalma yaşanmasına rağmen dikkatli olunmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti. Salgının yeniden ivme kazanabileceği ihtimalinden de bahseden Akkoyunlu, tedbirlerin gevşetilmemesini ve salgına karşı önlemlerin uygulanmaya devam edilmesinin önemli olduğunu açıkladı.

Salgının mutasyona uğraması ile beraber eskisinden çok daha hızlı yayıldığına dikkat çeken Akkoyunlu, tedbirlerin gevşetilmesi durumunda vaka sayılarının yeniden yükseleceğini belirtti. Oransal olarak olmasa bile sayı olarak vakaların artış gösterme ihtimalinin olduğunu açıklayan Akkoyunlu, sosyal mesafe ve maske kurallarının hala çok önemli bir noktada durduğunu açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap