1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Yeni Açıklaması

Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Yeni Açıklaması

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp son dönemlerde yeni gizlilik sözleşmesi ile sık sık gündeme geliyor. Kullanıcıların kabul etmek istemedikleri yeni güncelleme hakkında Wahtsapp’tan yeni açıklama geldi. Popüler mesajlaşma uygulaması ile ilgili yapılan açıklamada söz konusu güncellemenin yanlış anlaşıldığı belirtilerek, onaylanma tarihinin daha ileriye ertelendiği açıklandı. Whatsapp uygulamasında gelen geri adımın kullanıcıları nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Yeni Açıklaması

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp son günlerde dünya gündeminde geniş bir yer tutuyor. 4 ocak tarihinde resmi internet sitesi üzerinden yeni güncellemesi ile ilgili açıklama yapan Whatsapp, kullanıcılara 8 Şubat tarihine kadar yeni gizlilik sözleşmesini onaylamaları için zaman vermişti. Bununla beraber yeni güncelleme çok fazla tepki topladı ve birçok kullanıcı uygulamaya yeni alternatifler aramaya başladı. Whatsapp uygulamasının son dönemlerde kullanıcıların eleştirisine maruz kalması sonrasında Whatsapp yeni gizlilik sözleşmesinin yanlış yorumlanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ın 8 Şubat 2021 tarihinde aktif olacağı açıklanan yeni gizlilik sözleşmesi ile kişisel verilerin Facebook ile paylaşılması gündeme geldi. Uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunan mesajların üçüncü biri ile paylaşılmasına yönelik onay isteyen yeni sözleşme kişisel verilerin korunmayacağı gerekçesi ile tepki toplamıştı. Konu üzerine birçok tartışmanın devam ettiği ve Whatsapp kullanıcılarının yeni uygulamalara yöneldiği bu süreçte, gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yapıldı.

Whatsapp: Yeni Güncelleme Hakkında Birçok Yanlış Bilgi Var

Whatsapp’ın yeni güncellemesi ile ilgili yoğun tepki alması üzerine yeni açıklama yapıldı. Whatsapp uzun zamandır beklenen açıklamasında yeni güncellemenin yanlış yorumlandığını belirtti. Yapılan açıklamada uygulamanın yeni güncellemesi ile ilgili kafa karışıklarının olduğu, gizlilik sözleşmesinin yanlış anlaşıldığı aktarıldı ve Whatsapp’ın ilkelerin ve gerçeklerin doğru anlaşılması için kullanıcılara yardım edeceği belirtildi.

Whatsapp’tan yapılan açıklamada mesajların uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunduğu, kişisel verilere ne Whatsapp’ın ne de Facebook’un ulaşamadığı hatırlatılarak, yeni güncelleme ile bu durumda değişiklik yapılmayacağı kaydedildi. Söz konusu güncellemenin verilerin üçüncü biri ile paylaşılmaya değil, verilerin toplanması ve kullanılması ise ilgili daha fazla şeffaflık sağlanmasına yönelik olduğu açıklandı.

Gizlilik Sözleşmesi Kabul Etme Tarihi Ertelendi

Whatsapp yatığı açıklamada güncellemenin kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasına yönelik bir genişletme olmadığını vurgulayarak, güncellemenin daha iyi anlaşılması için onay süresinin daha ileri bir tarihe erteleneceği açıklandı. Daha önce belirtilen 8 Şubat tarihinde hiçbir kullanıcının Whatsapp hesabının askıya alınmayacağını açıklayan Whatsapp, onay tarihinin ertelendiğini ve bu süreç içinde kullanıcıların yeni gizlilik sözleşmesini doğru anlaması için aydınlatma çalışmalarının yapılacağını belirtti. Yeni onay tarihi ise 15 Mayıs 2021 olarak açıklandı.

Erteleme Ticari Alışverişin Önünde Engel Olacak

Whatsapp’ın yeni gizlilik ilkeleri ile uygulama üzerinden para kazanmayı hedeflediğine dair yorum yapan birçok kişi ise erteleme ile uygulama üzerinden gelir elde etme işleminin gecikeceğini düşünüyor.

Yorum Yap

Yorum Yap