1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Yeni kısıtlamaları anlama rehberi

Yeni kısıtlamaları anlama rehberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı çıkışı yaptığı açıklamada artarak devam eden koronavirüs salgınına dair alınan yeni tedbirleri açıkladı

Yeni kısıtlamaları anlama rehberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında yaptığı açıklamada artarak devam eden korona virüs salgınına için alınan yeni tedbirlere ilişkin bilgi verdi.

Milletimizden daha fazla fedakârlık istiyoruz

İstanbul başta olmak üzere kimi şehirlerde  ciddi seviyelere ulaşan hasta ve ölüm sayılarının çok daha dikkatli olunması gerektiğine işaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizden bu fedakarlıkların boşuna gitmemesi için salgınla mücadele kurallarına uymada daha fazla katkı bekliyoruz. Yaşanan zorlukların ve sıkıntıların elbette farkındayız. Amacımız ülkemizi bir an önce bu salgın illetinden kurtararak asıl gündemimize çok daha fazla odaklanmak, tüm enerjimizi hedeflerimize ulaşmaya hasretmektir. Bunu da hep birlikte başaracağız. Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 ile 20.00 dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek” şeklinde konuştu

Kısıtlı  Saatler ve kısıtlı kimseler

–Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 ile 20.00 dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

-Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da uygulanacak

–Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek.

Çalışma şekli kısıtlanan  kamu ve özel işyerleri

–Okullar 31 Aralık 2020 tarihine kadar açılmayacak Bunun yerine uzaktan eğitim yapılacak.

–AVM’ler, marketler, restoranlar, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

–Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.

–Kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

–Sinemalar sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Spor müsabakaları

–Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

Sigaraya dair yasaklar

–Şehirlerin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı süreceği gibi bu sınırlamayı   İl Hıfzıssıhha Kurulları daha da genişletebilecek.

 

Yorum Yap

Yorum Yap