1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Yeni Tip Koronavirüs Türkiye’de

Yeni Tip Koronavirüs Türkiye’de

2020 yılının başından beri tüm dünyanın içinde bulunduğu koronavirüs salgınının etkisi sürmeye devam ediyor. Aşı çalışmalarının hız kazandığı bu süreç içinde aşının etkisi merak konusu olurken virüsün mutasyona uğradığı habere endişelere yol açtı. Mutasyon sonrası yeni koronavirüse ilişkin açıklama uzmanlardan geldi. Sonraki gelişmeler ise hala merak konusu

Yeni Tip Koronavirüs Türkiye'de

Covid-19 virüsüne yönelik aşı çalışmalarında sona gelinmesi tüm dünyada sevindirici bir haber olarak karşılanmış ve merak yaratmıştı. Tüm bu olumlu gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde tespit edilen virüsün yeni tipi endişe yarattı. Aynı zamanda aşının ne derece de etkili olacağı konusunda merak uyandırırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da mutasyona uğramış olan koronavirüsün İngiltere’den gelmiş olan 15 kişide görüldüğünün söylenmesi üzerine endişeler iyice arttı. Bu gelişmeler üzerine uzmanlardan değerlendirmeler geldi.

Uzmanlardan Açıklama Geldi

Yaşanan bu son gelişmelerden sonra artan endişe ve merakı gidermek için uzmanlar bazı önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Mustafa Çetiner, yeni koronavirüsün yapısı ve değişiklikleri hakkında yaptığı açıklamada yeni koronavirüsün ölümcüllüğü arttırdığına yönelik bir kanıt olmadığını ancak bulaş risk ve oranını arttırdığını yani koronavirüsün hücreye tutunmasının ve hayatta kalmasının daha da kolaylaştığını belirtti. Türkiye’de her türlü gelişmeye yönelik olarak önlem alındığını belirten Çetinel, bu durumun sadece daha kuvvetli bir bağışıklığa sahip olmak gerektiğini ve bunun için de toplumsal bilincin olabildiğince üst seviyelere çekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

2021 Koronavirüs ile Mücadele Yılı Olacak

2020 yılı boyunca tüm dünyada etkili olan ve birçok yeni gelişmeyle can kayıplarına sebep olan koronavirüse ilişkin olarak uzmanlar 2021 yılından umutlu. Aşı çalışmalarının hız kazanması ve bazılarında sonuca gelinmesi koronavirüs ile mücadele gücünü arttırırken, alınan önlemlerde en az hasar ve can kaybıyla süreci bitirmeye yardımcı oluyor. Bu konuya ilişkin olarak Prof. Mustafa Çetinel, 2021 yılı koronavirüsten tamamen kurtuluş yılı olacak diyerek bahsetti. Türkiye’nin aldığı önlemler konusunda kararlı olduğunu ve yapılması gereken tüm fedakarlıkların yapılmasının bu dönemde çok önemli olduğunu vurgulayan Çetinel, vatandaştan süreç için biraz daha sabır ve destek çağrısında bulundu.

Tedbirlere ve Kısıtlamalara Uyulmalı

Koronavirüs salgınından korunmak için alınan tedbirler ve koyulan kısıtlamalar halen devam ediyor. Tüm bu önlemlerin yanında her vatandaşın önce kendi sağlığı ve ardından toplumun genel sağlığının korunması için dikkat etmesi gereken noktalarda önem arz ediyor. Kalabalık ortama girmemek, maske kullanımına özen göstermek kişisel temizlik ve fiziksel mesafe gibi belli başlı kurallar başta geliyor. Sözlerine bu şekilde devam eden Çetinel, konuya ilişkin olarak mutasyon geçiren koronavirüsün aşılama aşamasında bir değişikliğe neden olmasının beklenmediğini belirtti. Uyarılara dikkat çeken Prof. Mustafa Çetinel, çift maske takma gibi kişisel önlemlerin de alınabileceğini ve tüm uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Yorum Yap

Yorum Yap