1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Yerli Aşı Faz 2 Çalışmaları Aralıkta Başlıyor

Yerli Aşı Faz 2 Çalışmaları Aralıkta Başlıyor

Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin Covid-19 virüsüne yönelik geliştirdiği aşının Faz2 çalışmalarına aralık ayında başlanması planlanıyor. İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Ünal yerli aşı üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ahmet İnal yerli aşının neden gerekli olduğunu anlattığı açıklamasında güvenliği hakkında da bilgi verdi. İnal tüm dünyanın aşılanması gerektiğini de açıkladı.

Yerli Aşı Faz 2 Çalışmaları Aralıkta Başlıyor

İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet İnal yerli aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme merkezi tarafından Covid-19 virüsüne karşı geliştirilen aşının Faz 1 çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Ahmet İnal Faz 2 çalışmaları hakkında da açıklama yaptı. Ahmet İnal aşı çalışmalarında Faz 1 testlerinin devam ettiğini açıkladığı konuşmasında aralık ayında Faz 2 denemelerine başlanacağını da açıkladı.

Yerli Aşıda Faz 1 Değerlendirmeleri Tamamlanıyor

İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet İnal Türkiye’de gerçekleştirilen yerli aşı çalışmalarının Faz 1 aşamasında ilk doz uygulamasının kasım ayının başında uygulanmaya başladığını ve 44 gönüllü üzerinde test edildiğini açıkladı. 26 kasım tarihinde ikinci doz çalışmalarının başladığını ve devam ettiğini açıklayan Ahmet İnal, klinik olarak dünya çapında çalışma yapıldığını açıkladı. Faz 1 aşamasında çalışmaların iyi gittiğini açıklayan İnal, bu sebeple Faz 2 çalışmalarına geçilme kararı alındığını açıkladı. Faz 2 aşamasında 200 gönüllü kişi üzerinde deneme yapılacağını belirten İnal sayının daha da fazla olabileceğini ve bir an önce Faz 3 çalışmalarına geçilmesi gerektiğini açıkladı. İnal pandemi sürecinin çok sıkıntılı bir hal aldığına vurgu yaparak çok fazla doz aşıya ihtiyaç duyulduğunu ve aşının koruma süresinin 6-8 ay arası olacağını da vurgulayarak bir an önce Faz 3 çalışmalarına başlanmasının ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Ahmet İnal: Yerli Aşı Şart

Ahmet İnal konuşmasında yerli aşıya mutlaka ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. 83 milyon nüfusu olan Türkiye’de dışarıdan alınan aşıların yeterli olmayacağını belirten İnal, yerli aşı üretiminin büyük bir öneme sahip olduğunu ve üretiminin şart olduğunu belirtti. İnal Çin’den örnek vererek Türkiye’nin alçağı aşıların ülkeye yeterli olmayacağını ve gerisinin yerli aşı ile tamamlanması gerektiğini belirtti. Çin’in toplam ürettiği 600 doz aşıdan Türkiye’nin sadece 50 doz alacağını belirten İnal üzerinin yerli aşı ile tamamlanacağını söyledi.

Yerli Aşı Son Derece Güvenli Olacak

Ahmet İnal konuşmasında yerli aşının güvenilirliği ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İKUM Müdür Yardımcısı İnal, aşıya dışarıdan hiçbir müdahale olmadığını tamamen yerli imkanlarla geliştirildiğini belirterek güvenilirliğinin de yüksek olduğunu açıkladı. İKUM olarak çok iyi bir klinik sisteme sahip olduklarını belirten İnal alınan verilerin de son derece olumlu olduğunu açıklayarak, insanların yerli aşıya güvenmeleri gerektiğini söyledi.

Ahmet İnal: Tüm Dünya Aşılanmalı

İnal’ın üzerinde durduğu diğer bir konu da aşı uygulamalarına karşı gelen insanların bulunması oldu. İnal aşı karşıtı insanların olmasına çok şaşırdığını açıklayarak herkesin vurulması gerektiğini aksi takdirde salgının önlenemeyeceğini de açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap