1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Yılbaşı Yasakları Tercih Değil, Zorunluluk

Yılbaşı Yasakları Tercih Değil, Zorunluluk

İçişleri Bakanlığı haftalar önce açıklanan Yılbaşı yasakları ile ilgili 81 ile yeni genelde gönderdi. Yılbaşı yasaklarına uyulmasının tercih değil, zorunluluk olduğuna vurgu yapılan genelgede yasakların uygulanması noktasında görevli olan birimlere talimat verildiği açıklandı ve yasak sürecinde uygulanacak işlemler aktarıldı. Genelgede Yılbaşı yasaklarına uymayan vatandaşlara yaptırım uygulanacağı da açıklandı.

Yılbaşı Yasakları Tercih Değil, Zorunluluk

İçişleri Bakanlığı 81 ile Yılbaşı yasakları ile ilgili güncel genelge gönderdi. Yılbaşında 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’da başlayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasağına uymanın tercihe bağlı olmadığı, tüm vatandaşlar için zorunluluk olduğu hatırlatıldı. Genelgede sağlık çalışanları başta olmak üzere yetkili tüm birimlerin yaptığı fedakarlıklara dikkat çekildi. Salgındaki vaka sayısında düşüş kaydedildiğinin de hatırlatıldığı İçişleri Bakanlığı genelgesinde kontrolsüz ve kalabalık kutlamalar yapılmaması zorunluluğu üzerinde duruldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Yılbaşı yasakları ve önlem kararları ile ilgili yetkili olan tüm birimlere gerekli talimatların verildiği ve uyulması gereken yasakların hatırlatıldığı belirtildi. Yılbaşı yasakları esnasında görevli tüm birimlerin kesintisiz görev yapacaklarının duyurulduğu ek genelgede Yılbaşı yasaklarını ihlal eden ve suç teşkil edecek davranışlarda bulunan vatandaşların idari ve adli yaptırımlarla karşılaşacağı duyuruldu.

Yılbaşı Önlemleri İle İlgili Kolluk Kuvvetlerine Verilen Talimatlar Açıklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgede Yılbaşında uygulanacak önlemler ve yasaklarla ilgili vali ve kaymakamlıklara, kolluk kuvvetlerine gerekli talimatların verildiği açıklandı. Yılbaşı yasakları esnasında görevli olacak birimlere söz konusu ihlallerle ilgili hazırlıkların yapılmasına dair talimat verildiğinin açıklandığı genelgede konaklama tesisleri ve villa tarzı yerlerde hazırlığı yapılan Yılbaşı kutlamalarına da değinildi. Yılbaşı kutlamaları için yapılan hazırlıkların yersiz olduğunun belirtildiği genelgede bu şekilde kalabalık kutlamalar ile salgının gidişatının risk altına atıldığı duyuruldu.

Yılbaşında Yasaklarının Uygulanması Noktasında Tüm Birimler Kesintisiz Mesai Yapacak

Genelgede değiniline diğer nokta ise Yılbaşı yasakları esnasında tüm birimlerin kesintisiz görev yapacağı ve hangi hizmetlerin sağlanacağı ile ilgili oldu. Alınan tedbirlerin tam anlamı ile uygulanması noktasında yetkili tüm birimlerin kesintisiz mesai yapacağı, İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlar için 24 saat kontrolün devam etmesi için yeteri sayıda olduğu ve planlamanın yapıldığı duyuruldu.

Sosyal medyada meydana gelecek olan tüm olumsuz durumların tespitinin yapılacağı, il ve ilçelerde önlemlerin tam anlamı ile sağlanması adına kaymakamlık ve valiliklerin, kolluk kuvvetlerinin, zabıta müdürlüklerinin, acil servislerin tam mesai yapacağı açıklandı.

Alınan Önlemlere Aykırı Davranış Gösteren Kişilere Adli ve İdari Yaptırımlar Uygulanacak

Yılbaşı gecesinde yetkili tüm birimlerin tam mesai yapacağı ve yasakların ihlal edilmesi noktasında müdahalede bulunacağının açıklandığı genelgede, Yılbaşı yasaklarını ihlal eden eylem ve tavırlar sergileyen vatandaşlara idari yaptırım uygulanacağı, suç teşkil eden tavırları sergileyen vatandaşların ise adli cezalara tabi olacağı açıklandı.

Yorum Yap

Yorum Yap