1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Yılbaşı Yasaklarından Sonra Vakalarda Artış!

Yılbaşı Yasaklarından Sonra Vakalarda Artış!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Covid-19 salgını ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tufan Tükek, Yılbaşı gecesinin de dahil olduğu 4 günlük sokağa çıkma yasaklarının ardından vaka sayılarında hemen artış görüldüğünü açıkladı. Prof. Dr. Tükek, artışın nedeninin insanların Yılbaşı gecesinde yasaklara uymaması olduğunu ve toplumun kısıtlamalara ihtiyacı olduğunun açık bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Yılbaşı Yasaklarından Sonra Vakalarda Artış!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Covid-19 vaka sayıları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tüm Türkiye’de Yılbaşı gecesinin de dahil olduğu 4 günlük sokağa çıkma yasaklarının son bulmasının ardından vaka sayıların artış yaşandığını belirten Tükek, pazartesi ve salı günleri vaka sayılarında %50 oranında artış söz konusu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Tükek salgında vaka sayılarının artmasının nedeninin Yılbaşı gecesi kalabalık ortamlarda toplanılmasından kaynaklı olduğunu belirterek, ev içi bulaş riskine dikkat çekti.

Prof. Dr. Tükek: İnsanlar Yılbaşı Yasaklarına Uymadı

Prof. Dr. Tükek, Yılbaşı gecesinin de içinde bulunduğu 4 günlük sokağa çıkma yasaklarındaki vaka sayılarında artış yaşandığını ve bu artışın vatandaşların Yılbaşı gecesinde toplanmalarına bağlı olduğunu düşünüyor.

Sosyal izolasyonu sağlamak ve salgının bulaş riskini azaltmak için alınan önlemlerin işe yaradığını aktaran Prof. Dr. Tükek, son dönemlerde vaka sayılarında ciddi bir düşüş gözlemlendiğini belirtti. Prof. Dr. Tükek vaka sayılarının Yılbaşı öncesinde 9 binlere kadar düştüğünü belirtti. Ancak Yılbaşı yasaklarının hemen ardından yeniden vaka sayısında artış görüldüğünü açıklayan Tufan Tükek, bunun insanların Yılbaşı gecesi yasaklara uymamasından ve toplu etkinlik yapmasından kaynaklandığını düşünüyor. Prof. Dr. Tükek insanların özel günlerden biri olan Yılbaşında yasaklara uymadıklarını ve beraber evlerde toplandıklarını belirterek, Yılbaşı yasaklarından sonraki 3 gün içinde ciddi artışların görüldüğünü belirtti.

Vakaların Yeniden Artması Kısıtlama İhtiyacını Ortaya Koyuyor

Prof. Dr. Tufan Tükek, Yılbaşı akabinde çizilen bu tablonun kısıtlamaların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Tükek toplumun kısıtlamaya çok ihityacı olduğunu belirterek, kısıtlamalar ile vaka sayıları arasındaki ilişkinin önemine de değindi. Tükek vaka sayılarındaki azalmanın aynı zamanda ağır hasta ve ölüm oranlarında da azalma yaratacağını belirtti. Tufan Tükek, yapılması gereken en önemli şeyin vaka sayılarını azaltmak olduğuna dikkat çekerek, bağışıklık kazanılana kadar yani aşı uygulamaları başlayana kadar vaka sayılarının azalmasının Covid-19 salgını sebebi ile gerçekleşen ölümleri de azaltacağını belirtti.

Prof. Dr. Tükek: Ev İçi Bulaş Riski Çok Yüksek

Yılbaşı yasaklarının hemen ardından vaka sayılarında artış görülmesini, insanların kalabalık ortamlarda bir araya gelmesine bağlı olarak ele alan Prof. Dr. Tükek, ev içi bulaş riskine de dikkat çekti. Prof. Dr. Tükek insanların salgına karşı en savunmasız oldukları yerin ev içi olduğunu ve haneden birinin salgına yakalanması durumunda diğerleri için de riskin çok yüksek olduğunu belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap