1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Youtube Türkiye Temsilciliği Açacak

Youtube Türkiye Temsilciliği Açacak

Youtube bugün Türkiye’ye yerel tüzel temsilci ataması yapacağını duyurdu. Türkiye’deki kullanıcılar ile bağlılığın devam ettiğini belirten ve birkaç ay içinde yerel temsilci atayacağını açıklayan Youtube’un paylaşımı üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da sosyal medya hesabından “hayırlı olsun “ mesajı verdi.

Youtube Türkiye Temsilciliği Açacak

Dünyanın en çok kullanılan platformlarından biri olan Youtube geçen hafta yaşanan ceza olayının üzerine bugün Türkiye’ye yerel temsilci atayacaklarına dair açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada Youtube’un ifade özgürlüğüne ve şeffaflığa dayanan politikasının yanı sıra hükümetlerin yerel yasa ve düzenlemelerine uymak noktasında özen gösterdiği belirtildi. Türkiye’nin kısa bir süre önce düzenlediği 5651 sayılı kanunun da ayrıntılı olarak incelendiğini açıklayan dev platform Türkiye’deki içeril üreticileri ve kullanıcılar ile bağlılıklarının devam ettiğini de belirterek yerel tüzel temsilcilik açacaklarını duyurdu. Youtube Türkiyeli yetkililer ile paylaştıkları bu karardan mutlu olduklarını da belirtti.

Youtube yerel tüzel temsilci atayacağını duyurduğu açıklamasında Türkiyeli kullanıcılar ve içerik üreticileri hakkında da açıklamalarda bulundu. Dev platform Türkiyeli kullanıcılar için önemli olduklarını bildiklerini ve Türkiye’de üretilen içerikleri sevdiklerini de açıklamasında belirtti.

Ömer Fatih Sayan: Tüm Sosyal Ağ Sağlayıcılarından İşbirliği Bekliyoruz

Youtube’un Türkiye’ye yerel temsilci atayacağını açıklaması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da konu ile ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan bakan yardımcısı haberlerden memnun olduğunu duyurdu. Ömer Fatih Sayan Youtube’un temsilci atayacağını bildirdiğini açıklayarak bu haberden mutlu olduğunu söyledi. Yerel tüzel temsilciliğin ülkeye hayırlı olmasını dilediğini belirten Sayan diğer sosyal ağ sağlayıcılardan da aynı işbirliğini beklediklerini aktardı. Youtube’un hassasiyetine de dikkat çeken bakan kararı sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştı.

Yerel Temsilcilik Süreci Ne Zaman Tamamlanacak?

Youtube birkaç ay içinde yerel tüzel temsilciliğin atanacağını duyurdu. Bu hamle ile beraber Türkiye’deki yasa ve düzenlemelere daha fazla hassasiyet gösterilecek. Bununla beraber yapılan açıklamada Youtube’un veri işleme ve düzenleme etkinliklerinde değişiklik olmayacağı da açıklandı.

Youtube İle Türkiye Arasında Yaşanan Sorunların Azalması Bekleniyor

Youtube’un Türkiye’ye yerel bir temsilci atamasının yerel muhattap ile iletişime geçme noktasında çok önemli bir adım olacağı düşünülüyor. Youtube’un işleyişinde bir değişiklik yaşanmayacağına dair açıklama yapılsa da yerel temsilci atanması ile hükümetin hassasiyetlerine daha uygun bir işleyiş benimsenmesi bekleniyor. Türkiye’deki internet yasasının gerekliliklerine karşı daha hassas davranılmasının da Youtube ile Türkiye arasındaki sorunları minimuma indireceği düşünülüyor. Bilindiği gibi geçen hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Youtube’un da içerisinde bulunduğu birçok platforma ceza kesmişti. 30 milyon liralık cezanın ardından da Youtube gibi ikinci kez ceza alan platformdan temsilcilik atamaları istenmiş, aksi takdirde reklam vermelerinin yasaklanacağı açıklanmıştı. 15 gün içinde yerel temsilcilik atayacağını açıklayan Youtube yaptırım ile karşılaşmayacak. Bu hamle ile benzeri sorunlarında yaşanmaması bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum Yap