1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Yunanistan’da Karantina Sürecini Uzatma Kararı

Yunanistan’da Karantina Sürecini Uzatma Kararı

Yunanistan’da 5 kasımda alınan 3 haftalık karantina kararının süresi uzatıldı. Vaka sayılarında düşüş yaşanmasına rağmen hala ağır hasta sayısının son derece yüksek olduğu Yunanistan 7 Aralık tarihine kadar karantinayı devam ettirmeye karar verdi. Hükümet sözcüsü Stelyo Petsas konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yaptı.

Yunanistan'da Karantina Sürecini Uzatma Kararı

Covid-19 salgını tüm önlem kararlarına ve tedbirlere rağmen büyük bir hızla yayılmaya devam ediyor. Küresel bir kriz haline gelen salgın başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada etkisini devam ettirmeye devam ediyor. Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerde biri olan Yunanistan ise tedbirlerin devam edeceğini ve karantina süresinin uzatıldığını açıkladı.

Yunan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında Covid-19 sürecine ve salgınla ilgili alınan önlem kararlarına dair açıklamalarda bulundu. Petsas basın toplantısında 30 kasımda bitmesi beklenen karantina sürecinin devam edeceğini açıkladı. Yunanistan’da ağır vaka sayısının hala çok yüksek olduğu biliniyor.

Stelyo Petsas: Salgının Yoğunluğu Devam Ediyor

Yunan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas haftalık olarak düzenlediği basın toplantısında Covid-19 salgınının yoğunluğunun devam ettiğini belirtti. Petsas vaka sayılarında azalma olmasına rağmen normalleşme sürecine geçmek ve yasakları gevşetmek için henüz çok erken olduğunu açıkladı. Stelyo Petsas özellikle Selanik, Serez, Midilli ve Larissa’da Covid-19 vaka sayısının hala çok yüksek olduğunu belirterek karantinanın devam edeceğini açıkladı.

Bilindiği gibi Yunanistan Covid-19 salgınında ikinci dalganın gelmesi ile beraber 5 kasım tarihinde 3 hafta devam edecek karantina olacağını açıklamış ve sokağa çıkma yasağı getirmişti. 30 kasımda bitmesi beklenen bu yasakların 7 aralık tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Yunanistan’da Karantina 7 Aralığa Uzatıldı

Yunanistan’da 5 kasımda başlatılan karantina sürecinde akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Vatandaşların yalnızca özel durumlarda SMS ile izin alarak sokağa çıkabildiği bu yasak dışında, ana okullar dışındaki tüm eğitim kurumları online eğitime geçmiş ve market ile eczane dışındaki tüm mağazaların kapatılmasına karar verilmişti. Mart ayından aldığı önlemler 5 kasımda yeniden yürürlüğe soka Yunanistan yasaklarını süresini şimdilik 7 aralık tarihine kadar uzattı.

Vaka sayılarında düşüş olduğunu ancak henüz yasakları kaldırmak için erken olduğunu söyleyen Stelyo Petsas, yasakların tekrar uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili açıklama yapmadı. Ancak Yunanistan’da son derece yüksek olan ağır hasta sayısında azalma olmazsa karantina sürecinin devam etmesi bekleniyor.

Yunanistan’da Ağır Vaka Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Yunanistan’da Ulusal Halk Sağlık Kurumu günlük olarak vaka sayısını paylaşmaya devam ediyor. Stelyo Petsas’ın da konuşmasında bahsettiği gibi vaka sayıları 3 haftalık karantinaya rağmen oldukça yüksek. Ulusal Halk Sağlık Kurumu verilerine göre Yunanistan’da dün solunuj cihazına bağlanan ağır hasta sayısı 597’ye yükseldi. 2 bin 152 vakanın olduğu Yunanistan’da bugüne kadar 1902 kişi Covid-19 salgınından dolayı yaşamını yitirdi.

Yorum Yap

Yorum Yap