1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Yurt Dışından Gelenlere Zorunlu PRC Testi

Yurt Dışından Gelenlere Zorunlu PRC Testi

Covid-19 salgınının mutasyona uğraması ve yayılımın hızlanması ile Sağlık Bakanlığı kararı ile yeni önlem uygulamasına başlandı. Türkiye’ye yapılacak giriş ya da çıkışlarda son 72 saat içinde alınmış PRC testi ibraz etme zorunluluğu bulunacak. PRC testi ibraz etmeyen kişiler yolculuklara kabul edilmeyecek. Alınan yeni önlem kararı hava yollarının yanı sıra deniz ve kara yolu ile yapılacak yolculuklar için de geçerli olacak.

Yurt Dışından Gelenlere Zorunlu PRC Testi

2019 yılının sonundan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. Küresel bir kriz haline gelen ve ciddi sonuçlar göstermeye devam eden Covid-19 virüsünün yayılımı için yeni önlemler gündeme gelmeye başladı. Son olarak İngiltere’de ardından da Hollanda, Avustralya gibi farklı ülkelerde tespit edilen mutasyona uğramış Covid-19 vakaları sonrasında birçok ülke karşılıklı uçuş yasağı getirmişti. Bu gelişme ile ülkeler yurt dışı yolculukları için yeni önlem kararları almaya devam ediyor. Türkiye’de yurt dışı gidiş ya da Türkiye’ye geliş yolculukları için PRC testi uygulaması başlattı.

Covid-19 virüsü başarılı şekilde devam eden aşı çalışmalarına rağmen tüm dünyada büyük bir hız ile yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlım Örgütü’nden yapılan açıklamalarda da sadece aşının kurtarıcı olmadığı ve hükümetlerin tedbir almaya devam etmesi gerektiğine yönelik ibareler yer alıyor. Salgınla mücadele noktasında önemli sorumlulukları olan hükümetler yayılımı engellemek adına her geçen gün yeni önlemler almaya devam ediyor. Türkiye’de de virüsün yayılmaya devam etmesi ve mutasyona uğramış halinin yarattığı panik üzerine hava, kara ya da deniz yolu ile gerçekleşen yurt dışı yolculukları için son 72 saat içinde alınmış PRC testini ibraz etme zorunluluğu bulunacak. Yeni uygulama dün gece saatlerinde başladı.

Zorunlu PRC Testi Uygulaması Dün Gece Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan yeni karar ile başlatılan zorunlu PRC testi uygulaması dün gece saat 00.00’da uygulanmaya başlandı. Son 72 saat içinde alınmış negatif PRC testi olmayan vatandaşlar uçuşlara kabul edilmedi. Uygulama hava yollarının yanı sıra kara ve deniz yolu ile yapılacak yolculuklarda da geçerli olacak.

THY’den Yazılı Açıklama Geldi

Türk Hava Yolları Sağlık Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbir kararı ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada Türkiye’ye varışlı, Türkiye aktarmalı ya da Türkiye’den çıkışlı yolculuklarda 72 saat içinde alınmış negatif sonuçlu PRC testinin ibraz edilmesi gerektiği belirtildi. 30 aralık tarihi saat 00.00’dan itibaren uygulanacak olan kararla ilgili test ibraz etmeyen kişilerin yolculuklarına izin verilmeyeceği açıklandı.

6 Yaş Altı Yolcular İçin Test Zorunluluğu Olmayacak

Türk Hava Yolları’nın alınan yeni tedbir kararı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada PRC testi zorunluluğu olmayacak yolcular ile ilgili de açıklama yapıldı. Türk Hava Yollar 6 yaş altı yolcular için PRC testi ibraz etme zorunluluğunun bulunmadığını diğer tüm yolcular için PRC testlerinin varış sürelerini de göz önüne alarak PRC testi ibraz etmeleri gerektiği belirtildi.

Yorum Yap

Yorum Yap