1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Yüz Yüze Eğitim’de Yeni Aşama

Yüz Yüze Eğitim’de Yeni Aşama

2020 yılının başlarından itibaren tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgınından en çok değiştirdiği alanlardan biride her kademesi etki altında kalması bakımından önem arz eden eğitim olmuştu. Türkiye’de ilk koronavirüs vakalarının görülmesi ardından yüz yüze eğitime ara verilmişti. Aşı çalışmalarının hız kazanması sonucunda eğitime geri dönülmesi beklenirken mutasyon haberleri umutları soldurdu.

Yüz Yüze Eğitim'de Yeni Aşama

Pandemi süreci boyunca özverili çalışması ve sağladığı yararlar dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitime geçiş süreci için değerlendirmelerde bulundu. Tüm öğrencilerin merak ve heyecanla beklediği açıklamanın kapsamını kısıtlamaların devam ettiği bu dönemde özel eğitim veren kurumların oluşturduğu belirtildi. Koronavirüsün mutasyon haberlerinin gelmesi ve vaka sayılarının artması üzerine tedbir amaçlı olarak verilen özel eğitim kurslarında da yüz yüze eğitime ara verilmişti. Selçuk, yaptığı açıklamada özel eğitim veren çeşitli kursların, ehliyet kurslarının, rehabilitasyon kurslarının ve hizmet içi eğitim merkezlerinin ancak sokağa çıkma kısıtlamasına uygun olacak şekilde önlemler kapsamında yüz yüze eğitime geçebileceklerini belirtti.

Yüz Yüze Eğitimde İlk Grup Özel Eğitim Kurumları Oldu

Açıklama kapsamında bulunan çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitimi veren kurumlar, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makinalarına yönelik verilen sürücü kursları, hizmet içi eğitim ve özel eğitim alanına giren rehabilitasyon merkezlerinde İç İşleri Bakanlığı tarafından 30 Kasım tarihinde yayınlanan sokağa çıkma kısıtlaması şartlarına uyum sağlayacak şekilde yeni yılın ilk iş gününden itibaren yüz yüze eğitime geçebileceğini bildirdi. Açıklamaların yer aldığı yazı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzası ile 81 il valiliklerine gönderildi.

Yüz yüze Eğitimi Sınavlara Tabi Tutulacak

Tedbirler kapsamında eğitimin hemen her kademesinde uzaktan eğitim sistemine geçilmişti.  Uzaktan eğitim alt yapısında önemli gelişmeler kaydedildi ve sorunların giderilmesi ardından yüz yüze eğitimde verilen ara çevrimiçi ders ve sınav yöntemleriyle sürdürülmeye devam ediyor. Yaptığı yüz yüze eğitime geçiş açıklamasına 4 Ocak tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçebilecek olan özel öğretim kurumlarının da aynı yöntemi kullanacağı, verilen eğitim ve öğretim sonucunda gerekli sınavların yapılacağı, sertifika kurumlarında ise sokağa çıkma kısıtlaması dikkate alınarak programlarının uygulanacağını da Bakan Ziya Selçuk duyurdu. Özel eğitim kurumları için 4 Ocak tarihini işaret eden Selçuk, özel öğretim kurumlarının yüz yüze eğitime geçmesiyle ilgili diğer ayrıntıları da açıkladı. Aynı konu dahilinde özel öğretim kurumlarına burs vermek isteyen kurumlarının burs verilecek kursiyerlerin araştırma sürelerinin mayıs ayı sonuna kadar uzatıldığını belirtti.

“Maç Bitiminde Islık Çalacağız”

Eğitimin her kademesinde tedbirler kapsamında verilen aradan büyük üzüntü duyduğunu belirten Selçuk, boş spor salonu fotoğrafı paylaşarak altına yazdığı “salgın sona erecek, bu salonlar dolacak ve okullar arası voleybol maçları yapacağız. Maç sonunda ıslık çalacağız “ ifadeleri ile öğrencilerine destek verdi.

Yorum Yap

Yorum Yap