1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Yüz Yüze Eğitimde Yeni Gelişmeler!

Yüz Yüze Eğitimde Yeni Gelişmeler!

Aşı uygulamalarına yakında başlanacak olması yüz yüze eğitim ile ilgili yeni soruları gündeme getirdi. Öğrenciler ve veliler yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim döneminin ne zaman başlayacağı ve yarıyıl tatilinin zamanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Okulların bir an önce açılmasını istediklerini belirten Bakan Selçuk online eğitim sürecinde yapılan çalışmalardan bahsetti.

Yüz Yüze Eğitimde Yeni Gelişmeler!

Tüm dünyanın gündeminde olan aşı uygulamaları arkasından farklı soruları da getirmeye devam ediyor. Türkiye’de yakın tarihte aşı uygulamalarına başlanacak olması öğrencilerin ve velilerin yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin sorularının artmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki eğitim ve müfredatta kaydedilen ilerlemeden bahseden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve yarıyıl tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu. Covid-19 sürecinde eğitime dair alınan kararların tamamı için sağlık bakanlığı ile iletişimde olduklarını açıklayan Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime geçilmesini ve çocuklara elden karne verilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk yüz yüze eğitime geçilmesine dair tahmini tarih verdiği açıklamasında karne günü hakkında da fikirlerini açıkladı. Online eğitim sürecinde müfredata yapılan katkılardan ve öğrencilere verilen desteklerden bahseden Bakan Selçuk öğretmenlerin aşılama için öncelikli grupta olmasına ve çalışmaları hızlandırmak için atılan adımlara da dikkat çekti.

Bakan Selçuk: 4 Ocak iyimser Bir Tarih

Ziya Selçuk konuşmasında ilk olarak yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı ile ilgili kafa karışıklıklarını gidererek başladı. Eğitime dair alınacak kararlarda vaka ve ölüm sayısının, salgının seyrinin çok önemli bir noktada durduğunu açıklayan Bakan Selçuk bu konuda Sağlık Bakanlığı ile sürekli dialogta olduklarını belirtti. Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesinde sadece salgına dair fiziksel verilerin değil, sosyokültürel ortamın da son derece önemli olduğunu açıklayan Selçuk en iyi ihtimal ile 4 ocakta yüz yüze eğitimin başlayabileceğini belirtti. 4 ocak tarihinin iyimser bir tahmin olduğunu belirten Selçuk bir an önce yüz yüze eğitimin başlamasını istediğini açıkladı.

Yarıyıl Tatili Erkene Mi Çekilecek, Karne Günü Ne Zaman?

Bakan Selçuk’un değindiği diğer bir konu ise yarıyıl tatili oldu. Yarıyıl tatilinin daha erken bir tarihe çekilebileceğinin sinyallerini veren Ziya Selçuk, öğrencilere karnelerini yüz yüze vermek istediklerini açıkladı. Sürecin öngörüldüğü gibi gitmesi halinde çocukların ellerine basılı karne vermeden önce yüz yüze en az 1 sınav yapmak istediklerini de belirten Milli Eğitim Bakanı ilk dönemin 22 ocak tarihinde bitebileceğini söyledi.

Ziya Selçuk: Öğretmenlerin Aşılanması İçin Çalışmalar Sürüyor

Ziya Selçuk yüz yüze eğitime geçişi hızlandırmak için öğretmenlerin aşılanmasına öncelik verildiğini de belirttiği konuşmasında, aşı çalışmalarının da hızlandığını söyledi. Online eğitim sürecinde verilen tablet ve internet desteklerinden de bahseden Selçuk, online eğitim sürecinin de sağlıklı geçtiğinin mesajını verdi.

Yorum Yap

Yorum Yap