1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Yüzünüzdeki siyah lekeleri kolayca yok edin

Yüzünüzdeki siyah lekeleri kolayca yok edin

Cildinizdeki sinir bozucu siyah lekeler canınızı çok sıkıyorsa da üzülmenize gerek yok. Çünkü herkeste yaygın bir şekilde görülen bu lekelerden kurtulmanın pratik yolları var.

Yüzünüzdeki siyah lekeleri kolayca yok edin

ilk bakışta minik benler gibi görünen yüzünüzdeki siyah lekeler sinir bozucu görünse de onlardan kurtulmanın pratik yolları var.

 Yüzdeki siyah leke veya siyah nokta ne demek?

Siyah noktalar bir cilt problemi olduğu için çoğu insan bundan rahatsız olur. Bilinenin aksine ciltteki noktaların siyah görünümü kirlilikten kaynaklanmıyor. Kirlilik daha ok ölü deri hücreleri ve yağın oluşturduğu kombinasyonun deri gözeneklerini tıkadığında ortaya çıkar. Bu noktalar havaya maruz kaldığında oksitlenir ve siyahlaşır. Siyah nokta adını da buradan alır.

Siyah lekeler vücudun en çok neresinde görülür

Genellikle yüzün daha fazla yağ üreten bölgelerinde, özellikle burun, alın ve çene bölgelerinde ortaya çıkarlar. Bazen bunların kulak çevresinde, sırt bölgesi, göğüs ve omuzlarda görmek mümkündür.

Cildinizdeki siyah lekelerin nedenleri

Bazı insanların derisine siyah lekelerin varlığında genetik yapının elbette rolü vardır ama stres ve diyet gibi dış faktörlerin yanısıra süt ve şeker gibi bazı yiyecekler de siyah lekelerin varlığını artıran yağ üretimine sebep olabilir.

Cildinizdeki siyah lekeleri yok edilebilir mi?

Cildinizdeki siyah lekeleri deri gözeneklerine gömülü olduklarından onları çıkartmak oldukça zordur. Cildinizdeki sinir bozucu siyah lekeler canınızı çok sıkıyorsa da üzülmenize gerek yok. Çünkü herkeste yaygın bir şekilde görülen bu lekelerden kurtulmanın pratik yolları var.

Tabi ki bazı ünlüler bu siyah lekeleri temizleyip yok etmek için dermatoloji hizmeti alıp yüklü paralar ödeyebilirler.  Ancak ortalama gelir seviyesine sahip insanlar için dünyanın sonu olmadığı ve ciltteki siyah lekeleri yok etmenin birçok yolu olduğu da bir gerçek.

Cildinizdeki siyah lekeleri sakın sıkarak çıkartmayı denemeyin

Cildinizdeki siyah noktaların çıkacağını umarak gözenekleri sıkmak bir sivilceyi patlattığınızda hissettikleriniz gibi ilk başta tatmin edici gelebilir ama bu hareket durumu daha da kötüleştirebilir.

Dermatologlar, ciltteki siyah lekeleri sıkarak çıkarmanızın cildinizi tahriş edeceği bakterilerin tahriş olmuş yerden içeri girip deri gözeneklerine zarar verebileceği konusunda uyarıyorlar. Bu durum ayrıca enfeksiyon ve kalıcı yara izlerine yol açabilir.

Cildinizdeki siyah lekeleri yok etmenin en pratik yolu

Siyah noktaları evinizde çıkarmak için en iyi zaman sıcak bir banyo duştan sonrasıdır. Sıcak duş sayesinde cildinizin gözeneklerindeki açık ve ölü hücreler yumuşar. Banyo sonrası temizleme işine başlamadan önce tahrişi ve enfeksiyonu önlemek için mutlaka o bölgeyi temizleyim.

Deri gözeneğine zarar vermeden siyah noktaları çıkartın

Bir ucunda küçük bir döngü olan bir aleti kullanarak siyah leke bölgesine basınç uygulayın. Böylece deri gözeneğine zarar vermeden siyah noktaları dışa çıkartabilirsiniz.

Siyah lekeleri çıkartmak için gözenek şeritleri kullanabilirsiniz

Bir başka yol gözenek şeritlerinin kullanılmasıdır. Uzmanlar, bu ürünü sık kullananların deriden kuru maskeyi çıkarırken sabırlı davranmanız ve canınızı incitecek kadar ısrarcı olmamanız gerektiğini söylüyorlar. Dermatologlar ayrıca, gözenek şeritlerinin sadece geçici olarak siyah noktaları ve ölü deri tabakasını ortadan kaldırdığını, ancak bu işlemin siyah lekeleri tamamen önlemekte faydalı olmadığını belirtiyor. Ayrıca, son aşamada soyulduğunda deride tahriş yapmaması için çok uzun süre kuruması için beklememek gerektiğini belirtiyorlar.

Yorum Yap

Yorum Yap