1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Google Çökme Nedenini Açıkladı

Google Çökme Nedenini Açıkladı

Google dün öğlen saatlerinde son yılların en büyük erişim problemi ile karşı karşıya kaldı. Dev arama motorunda yaşanan sıkıntı kısa sürede çözüldü. İngiltere merkezli ortaya çıkan problemden Türkiye’deki kullanıcılar da etkilendi. Yaklaşık yarım saat süren erişim problemi kısa sürede çözülse de Google kullanıcılarını şaşırttı.

Google Çökme Nedenini Açıkladı

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından Goggle dün öğle saatlerinde büyük bir erişim problemi ile karşı karşıya kaldı. Birçok servise erişimin sağlanamadığı arama motoru son yılların en büyük erişim problemi ile mücadele etmek durumunda kaldı. Google’ın farklı servislerini kullanmak isteyen binlerde kullanıcı hata mesajları ile karşı karşıya kaldı. Yaklaşık yarım saat boyunca başta Youtube olmak üzere birçok servise erişim sağlanmayan arama motorunda problem kısa sürede çözüldü. Bununla beraber kullanıcılar son zamanların en büyük erişim probleminin neden yaşandığını merak etti.

Google’ın yarım saat süren erişim probleminde Youtube başta olmak üzere birçok servis hata mesajı verdi. İngiltere merkezli başladığı bilinen erişim probleminden kaynaklı olarak Youtube, Gmail, Google Drive, Google Play, Google Home, Google Docs, Google Meet, Youtube Music, Google Takvim, Google Haritalar, Google Hangouts, Google Clasroom uygulamalarının hiçbirine erişim sağlanamadı. Erişim sağlanamayan uygulamalarının tamamı Google panelinde göründü. Dünyanın en popüler arama motorunda yaşanan erişim probleminin neden kaynaklandığı ise merak konusu oldu.

Google’ın Yaşadığı Problem İle Erişim Engeli Oluştu

Google’da dün yaşanan arıza kullanıcılarda da panik yarattı. Hesaplarını ulaşamayan kullanıcılar farklı uyarılarla karşı karşıya kaldı. Gmail hesaplarına girmek isteyen kişiler, hesaplarının geçici olarak kullanım dışı olduğuna dair mesajlar aldı. Girişin daha sonra denemesi gibi uyarılarla karşılaşan kullanıcılar durum karşısında panikledi. Youtube’da da aynı şekilde “bir şeyler ters gitti” vb. uyarılarla karşılaşan kullanıcılar Google’ın yaşadığı problemi arama motorunun kendisinden öğrenmeye çalıştılar.

Google’ın Yaşadığı Sorun Google Trendlerde Üst Sıralarda Yer Aldı

Dev arama motoru Google’ın yaşadığı problem ironik bir durumu da ortaya koydu. Arama motoru kullanıcıları yaşanan problemi yine Google’a sorarak öğrenmeye çalıştılar. Yaşanan problem Google trend listesinde üst sıralarda yer aldı. Türkiye’de yapılan aramalarda ilk sırada ise “Youtube neden açılmıyor” araması çıktı.

Google Teknik Sorunlarla Karşılaşıldığını Bildirdi

Google’ın sorunu ilk yaşadığı esnada dev arama motoru şirketi konu ile ilgili açıklama yapmamıştı. O sırada internet sitelerinde yaşanan sorunları anlık olarak analiz edebilen Down Detector sitesi Google’ın yaşadığı sorun ile ilgili harita paylaştı.

Google dün öğle saatlerinde yaşanan erişim problemi ile ilgili bugün açıklama yaptı. Dev arama motorundan yapılan açıklamada dahili depolama kotasında sorunlar meydana geldiği ve bununda kimlik oturumu ile açılan uygulamalar üzerinde olumsuz etki yarattığı açıklandı. Google tüm hizmetlerin yeniden çalışabilir vaziyette olduğunu açıkladıktan sonra kullanıcılardan da özür diledi.

Yorum Yap

Yorum Yap