1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Yeni yılda altında film kopuyor

Yeni yılda altında film kopuyor

Yeni yılda altında film kopuyor

Altın biriktirenler dikkat! Yeni yılda altında film kopuyor, uzman altın almalı mı satılmalı mı açıkladı

2023 yılının son günlerinin içerisindeyken altındaki hareketlilik devam ediyor. Son dönmede üst üstte kor tazeleyen gram altın haftayı rekor seviyelerde kapatmıştı. Ay sonu gelmeden altın almak isteyenler nasıl bir yol izlemeli? Merak edilen konuya dair Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten kritik bir açıklama yaptı. İşte detaylar….

2024’e günler kala yatırımcılar altın fiyatlarını ve piyasaların durumunu merak ediyorlar. 2023’ün son günlerinde dolar, euro ve altın fiyatlarındaki değişiklik takip ediliyor. Yatırımcılar rekor tazeleyen altın karşısında ne yapacağını bilemiyor.

Her hafta yeni bir rekor tazeleyen gram altın TL fiyatı cuma günü yeni bir rekor tazeleyerek 1.977 lira seviyesinde haftayı kapattı. Bugün ise gram altının alış fiyatı 1.890,81 seviyelerini buldu.

altinbb.jpg

ALINMALI MI SATILMALI MI?

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının 2024’te nasıl bir grafik izleyeceğine dair yatırımcıları heyecanlandıracak bir açıklama yaptı. Memiş; ‘Yıla 1.115 lira seviyesinden başlayan gram altın fiziki tarafta kapalıçarşı piyasasında veya kuyumcularda 1.977 lira seviyesine kadar yükselerek yine 2023 yılının şampiyonu olan en fazla kazandıran yatırım aracı oldu’ dedi.

altin.jpg

ALTINI SATMAK İÇİN ACELE ETMEYİN

Memiş, altın yatırımcılarını sevindirecek bir açıklama daha yaptı. Memiş, ‘2024 yılında yine her ay düzenli olarak rekor tazeleyen bir gram altın karşımızda olacak. 2024 yılındaki 2.700 lira seviyesiyle alakalı beklentim devam ediyor. Özellikle gram altın yatırımcısı 2.000 lira seviyesinin altındaki rakamsal değerleri alım fırsatına çevirebilir. Elinde altın bulunduran yatırımcısı da satmak için acele etmemeli. Gram altındaki bu yükselişler yine devam edecek.’ dedi.