1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Covid-19’un Yeni Belirtileri Açıklandı

Covid-19’un Yeni Belirtileri Açıklandı

Covid-19 salgını ile ilgili çalışma yapan uzmanlar hastalığın mutasyona uğraması durumunda yeni belirtiler gösterebileceğini açıklamıştı. ABD’li araştırmacılar ise Covid-19 virüsünün yeni bir belirtisinin ortaya çıktığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre diş kaybı ya da diş eti hastalığının sebebi Covid-19 olabilir.

Covid-19'un Yeni Belirtileri Açıklandı

Covid-19 salgınının tüm dünyada etkisini göstermeye devam ettiği bugünlerde vatandaşlar aşı çalışmalarına odaklanmış durumda. Covid-19 salgınına yönelik geliştirilen aşılarla ilgili olumlu gelişmeler yaşanmakla beraber salgının yeni belirtileri de ortaya çıkmaya devam ediyor. Bilim insanları ve Covid-19 araştırmacıları aşı çalışmalarının yanı sıra salgının neden kaynaklandığı ve belirtileri ile ilgili çalışmalara da devam ediyorlar.

Covid-19 salgını ile ilgili daha önce açıklanan belirtilere yenilerinin eklenebilme ihtimali gündeme gelmişti. Araştırmacıları Covid-19’un mutasyona uğraması sonucunda yeni belirtilerin ortaya çıkabileceğini açıklamıştı. ABD’li araştırmacılar ülkelerinde artan diş hastalıklarını ile ilgili yaptıkları araştırma sonucunda diş kaybının ya da diş eti hastalıklarının Covid-19 belirtileri arasında olabileceğini açıkladı.

Uzun Süreli Covid-19’un Yeni Belirtisi Açıklandı

Küresel bir kriz haline gelen Covid-19 salgında görülen semptomların 8 hafta ya da daha fazla süre gözlenmesi sonucunda ortaya çıkan belirtiler uzun süreli Covid-19 belirtileri olarak değerlendiriliyor. Uzun süreli Covdi-19 belirtileri saç kaybı, yüksek ateş, bilişsel problemler, kalp ritim bozukluğu, solunumda zorlanma, uykusuzluk ya da halisünasyon görme olabiliyor. Salgının uzun süreli birçok belirtisi olmakla beraber bu belirtiler kişilere göre farklılık gösterebiliyor.

ABD’li araştırmacılar ülkede birçok kişinin Covid-19 olduktan sonra dişini kaybetmesi üzerine diş kaybı ya da diş eti rahatsızlıklarının uzun süreli Covid-19 belirtileri arasında olabileceğini açıkladı. Salgının mutasyona uğramış olması üzerinde duran ve diş hastalıklarının belirti olabileceği üzerine açıklama yapan araştırmacılar konu ile ilgili farklı yorumlar aldı.

Dr. William Li: Covid-19 Diş Kaybına Sebep Olabilir

Covid-19 salgınının diş kaybı gibi bir belirtisinin olabileceği üzerine ABD’li sağlık çalışanları da durumla ilgili yorumlarını paylaştılar. Dr. Michael Scherer Covid-19’un diş etlerinde hasar yaratabileceğini söyledi. Prodotondist uzmanı Scherer diş eti hastalarının hiperenflamatuvar reaksiyonlara karşı çok hassas olduklarını söylerek, Covid-19 hastalarının da bu gruba girdiğini dolayısıyla salgının diş kaybına neden olabileceğini açıkladı.

Dr. William Li de konu ile ilgili görüşlerini paylaştı. Li Covid-19 salgınının dişleri canlı tutan kan damarlarına zarar verebileceğini bu yüzden de diş kaybına sebep olabileceğini açıkladı. Dr. William Li Covid-19’un artık solunum yolu hastalığı olduğu kadar kalp ve damar hastalığı da olduğunu açıkladı.

İngiliz Dişhekimleri Birliği Konuyu Farklı Değerlendiriyor

ABD’li araştırmacıların diş kaybının Covid-19 salgınının uzun süreli belirtisi olabileceği yönündeki açıklamalarına İngiliz Dişhekimleri Birliği de yorum getirdi. İngiliz Dişhekimleri Birliği diş sağlığı ile ilgili vakaların artmasının sebebinin insanların salgın sürecinde dişçi randevularını ertelemesi olabileceğini söyledi. İngiltere’de salgın süresince 19 milyon kişinin dişçi randevusunu ertelediği öğrenildi.

Yorum Yap

Yorum Yap