1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Merkel AB İle Türkiye İlişkilerini Değerlendirdi

Merkel AB İle Türkiye İlişkilerini Değerlendirdi

Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerine dair açıklamada bulundu. Doğu Akdeniz gündeminde Yunanistan ve Türkiye arasında müzakere çalışmaları içinde olan Avrupa Birliği’nin henüz Türkiye ile anlaşma sağlayamadığı açıklandı. Merkel Avrupa Birliği’nin aralık toplantısında konunun gündeme alınacağını açıkladı.

Merkel AB İle Türkiye İlişkileri Açıklaması

Bir süredir anlaşmazlıkların devam ettiği Doğu Akdeniz meselesinde gerilim devam ediyor. Konu ile ilgili Fransa’nın sert tavırlarından ve Yunanistan’ı desteklemesinden sonra Avrupa Birliği bu tavrı yanlış bulmuş ve müzakereci bir yaklaşım ile Doğu Akdeniz meselesindeki gerginliği azaltmak istemişti. Ekim ayından bu yana konu ile ilgili Türkiye Avrupa Birliği görüşmeleri devam ediyordu. Almanya Başbakanı Merkez, konu ile ilgili uzlaşma sağlanamadığını açıkladı. Merkel Türkiye ile henüz anlaşma sağlanamadığını ve konunun gündemde kalmaya devam ettiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel ekim ayında yapılan Avrupa Birliği zirvesinden bu yana Türkiye ile ilişkilerinde birçok engel ve zorluk oluğunu açıkladı. Merkel engellerden kaynaklı olarak anlaşmalarda henüz istenilen seviyeye gelinemediğini açıkladı. Merkel anlaşma sağlanamaması ile ilgili açıklama yapmasının yanı sıra konunun nasıl bir çözüme ulaşacağının da merakla beklendiğini söyledi.

AB Zirvesinin Aralık Gündemi Türkiye Olacak

Ekim ayında gerçekleşen Avrupa Birliği zirvesinden sonra Türkiye ile iletişimde çeşitli engellerle karşılaştıklarını açıklayan Merkel, anlaşma konularının gündem olmaya devam ettiğini söyledi. Merkel henüz istenilen seviyeye gelinmeyen anlaşmalarla ilgili Avrupa Birliğini aralık ayı zirvesinde Türkiye’nin yine gündemlerden biri olacağını açıkladı. Merkel Türkiye konusundaki gündemlerin nasıl sonuçlanacağını da merak ettiklerini sözlerine ekledi.

Peter Stano AB’nin Türkiye’den Beklentisini Açıkladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yanı sıra Türkiye gündemi ile ilgili bir açıklama da Avrupa Birliği Komisyon Sözcüsü Peter Stano’dan geldi. Peter Stano yaptığı konuşma ile Avrupa Birliği’nin Tükiye’den ne beklediğini ve aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği zirvesinde konunun nasıl ele alınacağını açıkladı.

Peter Stano yaptığı açıklamada Avrupa Birliği liderlerinin aralık ayında yeniden bir araya geleceğini söyledi. Stano aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye’nin gerilini azaltmaya yönelik hareketlerde bulunup bulunmadığının değerlendirileceğini söyledi. Stona Avrupa Birliği’nin Türkiye’den uzlaşmacı ve yapıcı dialog beklentileri olduğunu söyledi. Aralık ayı içinde yeniden toplanacak Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin Avrupa Birliği beklentilerine uygun, uzlaşmacı davranıp davranmadığının değerlendirilecek. Peter Stano değerlendirme sürecinde kararın tek bir hamle ya da hareket üzerinden verilmeyeceğini de söyledi. Stano bu süreçte Avrupa Birliği liderlerinin tüm davranış ve açıklamaları göz önünde bulunduracağını da söyledi. Aralık oyunda yapılacak AB zirvesinden çıkacak sonuç şimdiden merak konusu oldu.

Oruç Reis’in Dönüşü Gerilimi Azaltacak Mı?

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimli ilgili NATO’dan da açıklama geldi. NATO Oruç Reis simsik araştırma gemisinin Antalya Limanı’na geri dönmesinin Doğu Akdeniz gerginliğinin azalmasında etkili olacağını ve anlaşma konusunda ilerleme sağlanacağını düşünüyor.

Yorum Yap

Yorum Yap