1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen öğrenci bursları için başvuru süresinin sona ermesinden sonra gözler sonuçların ne zaman açıklanacağı sorusuna yöneldi. Öğrencilerin ailelerin maddi durumu ve gelir durumu ile ilgili bilgiler çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından değerlendirilen başvurular sonucunda hak eden öğrencilere 12 ay boyunca ödeme yapılacak.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?

Ön lisans, lisans, doktora gibi yükseköğretim programlarında öğretim gören KYK burs ve kredilerinden yararlanabiliyor. Başvuruların kabul edilmesi ardından 12 ay boyunca düzenli olarak devam eden burs ve kredi ödemelerinin sonuçları için öğrenciler sık sık sonuçların yayınlanacağı adresleri ziyaret ediyor. Bu sene ekim ayı itibarıyla başlatılan KYK bursu başvuru süreleri bu sene yaşanan pandemi dolasıyla 8 kasım tarihine kadar uzatıldı. Aralık ayının ilk günleri olan bugünlerde sonuçların açıklanması bekleniyor. Yapılan başvuruların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığınca değerlendirilen başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ödemeler yapılmaya başlanacak.

KYK Bursu Nedir? Kimler Başvurabilir?

Yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde verilen karşılıksız ödemeler KYK ödemesi olarak değerlendirilir. Ön lisans, lisans, master, doktora gibi eğitim kademelerinde eğitim gören ihtiyaç sahibi tüm öğrenciler başvuru yaptıkları şartta KYK bursu almaya hak kazanabilirler. Burs hakkı kazanamayan öğrenciler sayfada belirecek “ öğrenim kredisi alabilirsiniz “ ekranıyla karşı karşıya kalacak.

KYK bursundan farklı olarak verilen öğrenim kredisi T.C vatandaşı öğrencileri maddi açıdan desteklemek için verilen borç paralardır. Burs alma hakkından yararlanamayan öğrencilere bir taahhütname yardımı ile öğrenim kredisinden yararlanma hakkı verilir. Öğrenci tercihine göre öğrenim kredisi alabilir. Öğrenim kredisi almak isteyen öğrencilerin sonuç sayfasından görüntüleyebilecekleri taahhütnameyi imzalamaları gerekmektedir. Bu taahhütnameyi imzalayan öğrenciler öğrenimi sona erdikten sonra yapılan ödemeleri geri ödemeyi kabul etmiş sayılır.

Öğrenciler Sonuçların Açıklanmasını İstiyor!

Ekim ayında başlayan KYK burs başvuru süresi 8 kasım tarihinde sona erdi. Üzerinden yaklaşık 22 gün geçmiş olmasına rağmen hala Gençlik ve Spor Bakanlığından sonuçların açıklanmasına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Geçen sene 23. Günde açıklanmış olan KYK burs başvuru sonuçları için öğrenciler beklemede. Adayların kimlik numaraları ile sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenebilecekleri sonuçlar için hala kesin bir tarih verilmedi. Kesin bir tarih olmamasıyla beraber 2020 KYK burs başvuru sonuçlarının aralık ayı içerisinde açıklanması bekleniyor..

2020 KYK Ödemesi Ne Kadar Olacak?

Sonuçların açıklanmasıyla beraber burs ve öğrenim kredisi ödemeleri başlayacak. Hangi düzeydeki öğrencilerin ne kadar burs/ kredi alacağı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlendi. Ön lisans ve lisans öğrencileri için 550 lira,  yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira ve doktora öğrencileri için 1650 lira burs miktarı olarak belirlendi. İhtiyaç sahibi öğrencilere destek sağlayan KYK ödemeleri her eğitim kademesi için ayrı belirlemelerle ödeniyor.

Yorum Yap

Yorum Yap