1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Covid-19 Mutasyonu Panik Yarattı

Covid-19 Mutasyonu Panik Yarattı

İngiltere’de daha önce görüldüğü açıklanan yeni tip Covid-19’a karşı ülkeler önlem almaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni tip virüsün İngiltere’nin yanı sıra Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğüne açıklaması üzerine ülkeler tedbir almaya başladı. Mutasyona uğramış virüsün daha hızlı yayıldığına dair açıklama yapılmasının ardından birçok ülke karşılıklı olarak uçuşları iptal etti.

Covid-19 Mutasyonu Panik Yarattı

Covid-19 salgınının mutasyona uğramış halinin İngiltere’nin ardından İtalya, Hollanda ve Danimarka gibi ülkelerde de görülmesi üzerine birçok ülkede uçuş yasakları başladı. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Fransa dün gece yarısı itibari ile İngiltere ile karşılıklı olarak uçuş yasağı getirdi.

Almanya Mutasyona Uğrayan Virüse Yönelik Yeni Önlemler Aldı

Birçok ülkede Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış halinin görülmeye başlaması ile beraber Almanya acil olarak önlemler almaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamaları üzerine birçok ülke ile telefon görüşmesi yapan Merkel, uçuşların durdurulacağını açıkladı. Almanya Ulaştırma Bakanı konu ile ilgili bildiri yayınlayarak pazar gecesi 00.00 saatinden itibaren İngiltere ile karşılıklı uçuşların durdurulduğunu belirtti. Almanya Ulaştırma Bakanlığı’ndan yayınlanan bildiride mutasyona uğrayan yeni tip Covid-19’un Almanya’ya ulaşmasının engellenmesi için bu yasağın gerekli olduğu belirtildi.

Almanya aldığı kararın ardından diğer Avrupa ülkeleri ile de görüşerek aynı yasağın uygulanmasını istedi. Avrupa ülkelerinin birçoğu da dün gece itibari ile uçuş yasağı getirdi. AB ülkelerinin tamamı için kesin olmayan ve Almanya’da net uygulanmaya başlayan yasaklar ise merak konusu oldu. Mutasyona uğramış yeni tip Covid-19’un yayılmasının engellenmesi amacı ile pazar gece saat 00.00’dan itibaren İngiltere ile karşılıklı uçuşların 6 ocak tarihine kadar durdurulmasına karar verildi. Bu süreçte İngiltere’de kalan Almanların Alman Hava Yolu uçakları ile geri dönebileceği, İngiltere hava yolu araçlarının kullanılmayacağı açıklandı. Dönüş yolcularını geri götürme süreci dışında hem İngiltere hem de Almanya uçak personeline de yolculuk yasak olacak. Hava yolu ile yük taşımacılığı gerçekleştirilen yolculuklara izin verilecek olan uçuş yasaklarında sağlık personelleri de acil durumlarda uçuş yapabilecek. Bu istisnaların dışında iki ülke arasında hava yolculuğu gerçekleştirilmeyecek.

Hollanda’da Yeni Tip Virüs Vakası Görüldü

Yeni tip Covid-19 virüsünün aralık ayının başında Hollanda’da da görüldüğü açıklandı. Almanya’da olduğu gibi henüz İsviçre’de de görülmeyen virüse karşı önlem alan ülkelerden biri de İsviçre oldu. İsviçre de dün gece virüsün mutasyonlu halinin görüldüğü ülkelere kapılarını kapattı. İsviçre Sağlık Bakanlığı ise şimdilik yeni tip Covid-19 virüsü ile ilgili yeterli bilgi olmadığını ve virüsün aşı uygulamalarına karşı nasıl reaksiyon vereceğinin bilinmediğini açıkladı.

İtalya’da İngiltere’ye Olan Uçuşlar Askıya Alındı

Yeni tip Covid-19 ile ilgili İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza da açıklama yaptı. Speranza ülkede bir tane yeni tip virüs taşıyıcısı bulunduğunu ve kişinin İngiltere’den giriş yaptığını belirtti. Söz konusu kişinin karantinaya alındığını açıklayan sağlık bakanı İngiltere ile karşılıklı uçuşların durdurulduğunu da belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap