1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Gazprombank Kripto Para Ticaretinde

Gazprombank Kripto Para Ticaretinde

Rusya’nın en büyük bankasının yan kuruluşu olan Gazprombank, İsviçre’de kripto para hizmeti başlattığını açıkladı. Gazprombank uzun süredir hazırlıklarına devam ettiği Bitcoin ticareti için İsviçre düzenleyici kurumlarından onay aldığını açıkladı. Bitcoin ticareti için pilot bölgelerde hizmet verilmeye başlandı.

Gazprombank Kripto Para Ticaretinde

Rusya’nın en büyük bankalarından birinin yan kuruluşu olan Gazprombank, İsviçre’de bankacılık hizmetleri vermeye devam ediyor. İsviçre merkezli banka geçtiğimiz aylarda kripto para hizmeti sağlayacağına dair açıklama yapmıştı. Banka geçtiğimiz günlerde İsviçre düzenleyici kurumlarından onay aldığını ve Bitcoin ticaretini başlattığını açıkladı.

Son dönemlerde dünyadaki birçok finansal kuruluşun odak noktası haline gelen dijital varlık işlemlerinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dijital varlık ticaretinde bir adımda İsviçre merkezli Rus bankası Gazprombank’tan geldi. Banka geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile resmi olarak kripto para ticareti hizmetlerini başlattı.

Fintech Firmaları İle İşbirliği

Gazprombank Bitcoin ticareti için onay aldıklarını ve pilot bölgelerde hizmetin başladığını açıkladı. Banka bu yeni hizmet için kripto para saklama kurumları ve fintech firmaları ile ortaklık geliştirdiğini de basınla paylaştı.  19 kasım tarihinde bankadan yapılan açıklamaya göre Gazpromban kripto para çözümleri için fintech firması Avaloq ve kripto para saklama firması Metaco ile işbirliği yapacak. Bu firmalarla ortaklık geliştiren Gazprombank, hizmet süresince ortaklığın devam edeceğini de açıkladı.

Roman Abdülin: Dijital Varlıklarla İşlem Yapmak Çok Kolay Olacak

Gazprombank’ın kripto para ticareti ile ilgili yeni hizmetinin açıklanmasından sonra bankanın İsviçre CEO’su Roman Abdülin de konu ile ilgili açıklama yaptı. Abdülin açıklamasında dijital varlık işlemlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Gazprombank İsviçre CEO’su Roman Abdülin dijital varlık hizmetlerinin küresel ekonomide her geçen gün daha önemli hale geldiğini söyleyerek, bu hizmetin müşterileri için ilerleyen dönemlerde daha da kritik bir noktada duracağını açıkladı. Abdülin bu yeni hizmet ile geleneksel varlıklarla kolayca yapılan işlemlerin dijital varlıklarla da yapılabilmesini amaçladığını söyledi.

Gazprombank OpenVASP’a Katıldığını Duyurdu

Gazprombank dijital varlık işlemleri ile ilgili sunduğu bu yeni hizmetten sonra OvenVASP’a katılığını da duyurdu. Banka sanal hizmet varlık sağlayıcılarının yasal olarak uyumlu olmasını sağlamak ve kontrol etmek için OvenVASP bünyesine katıldığını açıkladı. Bilindiği üzere OvenVASP kara para aklama gibi sanal suçların önüne geçmeye çalışıyor. Kripto para ticaretine başlayan Gazprombank’ın ilk işi de OvenVASP’a katılmak oldu. Bankanın OvenVASP’a katılan ilk bankacılık kurumu olduğu da açıklandı.

Gazprombank’ın dijital varlık hizmetlerini vermeye başlaması ve bu konuda yetkin olan firma ve kurumlarla ortaklık sağladığını açıklaması, İsviçre düzenleyicilerinden onay almasının hemen ardından gerçekleşti.

Rus Bankaları Kripto Para Hizmetleri Başlatırken, Rusya’nın Kısıtlama Çalışmaları Devam Ediyor

Yurt dışında hizmet veren ve kripto para ticaretini başlatmak için çalışan tek banka Gazprombank değil. Sberbank gibi farklı Rus bankaları da dijital varlık işlemlerini başlatmaya çalışıyor. Ru bankaları yurt dışında bu işlemleri hızlandırmaya çalışırken, Rusya’da devlet yetkilileri kripto para hizmetlerine kısıtlama getirmeye devam ediyor.

Yorum Yap

Yorum Yap