1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Kredi Ön Onayı Nedir?

Kredi Ön Onayı Nedir?

Kredi ön onayı nedir, nasıl alınır? Kredi ön onayı için gerekli belgeler nelerdir, işlem nasıl hızlandırılır? Kredi onayı için ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.

Kredi Ön Onayı Nedir?

Kredi ön onayı bankalara kredi başvurusu yapılmasından sonra kredi çekmek için herhangi bir engel olup olmadığının belirlendiği süreç olarak bilinmektedir. Kredi ön onayı verilirken ilk olarak kredi notuna bakılmaktadır.

Kredi notu, daha önce kullanılmakta olan kredilerin ödemelerinin gecikmiş olması ya da kredi kartı ödemelerinin gecikmeli olarak yapılması, asgari ödeme tutarlarının sürekli ödemesi gibi durumlarda düştüğü için kredi ön onayının alınması mümkün olmamaktadır.

Kredi ön onayı esnasında aynı zamanda kişinin kredi kullanımı için düzenli bir geliri olup olmadığı da incelenmektedir. Bu nedenle gelir durumu beyanı da bu süreç içerisindeki en önemli kriterlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kredi Ön Onayı Nasıl Alınır?

Kredi ön onayı almak için öncelikli olarak bankaların kredi birimlerine başvuruda bulunmak ve ne kredisi çekileceğine dair bilgi vermek gerekmektedir. Bu nedenle kredi başvurusundan önce bankalar ile görüşme yapılması kredi oranlarının öğrenilmesi açısından önemli olmaktadır.

Kredi ön onayı bazı bankalar tarafından telefon üzerinden de verilebilmektedir. Fakat bunun için gerekli evrakların tamamlanması ve başvuru esnasında da bu evrakların eksiksiz olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Telefon üzerinden başvuru yapıldığı gibi aynı zamanda internet bankacılığı üzerinden de kredi başvurusunda bulunulması mümkündür. Kredi ön onayı almak isteyenlerin ilgili bankanın internet bankacılığı üzerinden başvuruda bulunmaları durumunda banka yetkilileri tarafından iletişime geçilmektedir.

Konut Kredisi Ön Onayı Nedir?

Konut kredisi ön onayı ihtiyaç kredilerine göre daha zor verilmekte olan onaylardır. Hem yüklü miktarlarda ödeme yapılacağı için hem de konutların ipotek edilmesi sağlanacağı için daha fazla evrak taleplerinde bulunulması söz konusu olabilmektedir.

Konut kredisi için internet üzerinden ya da telefon bankacılığı üzerinden başvuruda bulunulması yeterli olmamaktadır. Bunun yerine doğrudan banka şubelerine giderek ön onayın alınması ve sonrasında kredi süreçlerine geçilmesi gerekmektedir.

Konut kredisi alabilmek için şartlar da ihtiyaç kredisi şartlarına göre çok daha fazladır. Bu nedenle kredi almadan önce bankanın konut kredisi şartlarının detaylı bir biçimde incelenmesi ön onay sürecini kolaylaştıran adımlar olarak bilinmektedir.

Kredi Ön Onayı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kredi ön onayı için gerekli olan belgeler kredi kullanımı için bankanın onay verme durumlarına destek sağlayan belgelerdir. Bunun için ilk olarak gelir durumunu beyan eden belge ile ödemelerin yapılabileceğinin ifade edilmesi gerekmektedir.

Bankalara başvuru yapılırken kredi ön onayı alabilmek için aynı zamanda kimlik numarası ya da müşteri numarası üzerinden kredi notu sorgulaması yapılacağı için kimliğin bulundurulması gerekmektedir.

Yorum Yap

Yorum Yap