1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. ATO Tarafından Sektörel Yeni Kredi Paketi!

ATO Tarafından Sektörel Yeni Kredi Paketi!

Ankara Ticaret Odası ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran tarafından salgın yüzünden sektörün çok zor dönemden geçtiği ve buna yönelik finansman sıkıntısının ortadan kaldırılması için bankaların uygun krediler verilmesi gerektiğini ifade etti. Baran, bu dönemde Halkbank’ın önemli destek sunduğu ama kredi verme koşulları yüzünden pek çok kişinin kredi alamadığını, bu yüzden şartların yumuşak olduğu  yeni bir krediye ihtiyaçları olduğunu belirten Baran bu konuda bankaların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

ATO Tarafından Sektörel Yeni Kredi Paketi!

Baran, salgın yüzünden finansman sıkıntısı yaşayan sektör temsilcilerinin bu durumdan kurtulmaları için kolay kredi koşullarının istendiğini açıkladı. “Üyelerimizin başvuru şartlarının yumuşatılacağı kredinin hayata geçirilmesine gerek var,” diyen Baran bankalardan bu konuda adım atmalarını beklediklerini ifade etti.

“Kolay Alınacak Krediye İhtiyaç Var”

ATO tarafından yapılan açıklama kapsamında, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ATO Başkanı Baran, yönetim kurumu ve meclis üyeleri ile bir araya gelerek sektörün sorunlarını dinledi. Bu kapsamdan ATO Duatepe Hizmet Binası’ndaki toplantıda Baran, salgın süresi kapsamında sektörün çok zor anlar yaşadığını belirtti. Bunun yanında bankaların reel sektöre önemli destekler sağladığına da işaret eden Baran “Halkbank salgın ile mücadele kapsamında, türlü sıkıntılar yaşanmasına rağmen ekonominin çeşitli kesimlerine önemli destekler sundu. Sağlamış olduğu imkanlar ile reel sektörün her zaman yanında olduğunu da göstermiş oldu. Reel sektör ve finans sektörünün bir arada güçlü olacağının en güzel ifadesi haline getirdi,” değerlendirmelerini yaptı.

Salgın kapsamında gerçek kişi tacir işletmeleri tarafından da faydalanılan ve “Can Suyu” olarak ifade edilen finansmanın ATO tarafından talep edildiğini belirten Baran, yerel radyo yayıncılarının da mevcut lisans belgeleri ile teminat mektubu alabilmelerinin de içinde olduğu taleplerin Halkbank tarafından olumlu olduğunu söyledi. Bunların yanında Baran “Kolay alınacak krediye ihtiyaç var,” sözlerini de kullandı.

Sektöre Yeni Destek Paketleri

Baran, salgın esnasında ATO üyelerinin finansman ihtiyaçlarının devam ettiğine ve ilerleyen aylarda bu oranın daha da yükseleceğine dikkat çekerek “Üyelerimizin başvuru şartları yumuşak olan kredi talepleri bulunuyor,” dedi. Halkbank Genel Müdürü Arslan ise bu konu üzerinde durduklarını ve ortak bir noktada buluşabileceklerini belirtti. Bankacılık ve reel sektör dahilinde yeni dengeler içerisinde sorunların çözülmesinin gerektiğini belirten Arslan, ATO üyelerinin finansman taleplerinin değerlendirileceğini ve bu kapsamda tüm Türkiye genelinde de uygulanabileceğini belirtti.

Bu bakımdan toplantıda oda kaynağı karşılığı düşük faizli kredi, kredi çekmek için gerekli şartların yumuşatılması, sektöre özel yeni destek paketleri, özel okul, sürücü kursu gibi eğitim kurumlarının tahsilat sorunlarını gidermek için özel kredi destek paketi gibi talepler toplantıda dile getirildi. Arslan krediler ile ilgili olarak net açıklamalar yapmazken gelen talepler doğrultusunda hareket edileceği izlenimi de verdi. Arslan “Sektörün ihtiyaçlarının bankamız tarafından her zaman karşılanması gerekir,” sözleri ile yakında yeni kredi paketleri olabileceğinin sinyalini verdi.