1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Maliye Bakanlığı Personel Alım İlanı Yayınladı

Maliye Bakanlığı Personel Alım İlanı Yayınladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılının ilk personel alım ilanını yayınladı. Yayınlanan ilana göre bakanlık 300 kişilik personel alımı yapacak. Defterdarlık uzman yardımcısı alımı yapılacak olan kadrolar için gerekli şartlar ve başvuru tarihleri ise merak konusu oldu. Defterdarlık uzman yardımcısı olmak için başvuru yapacak vatandaşlar başvuruların nasıl yapıldığını, hangi tarihler arasında geçerli olacağını ve adaylarda aranan şartları araştırmaya devam ediyor.

Maliye Bakanlığı Personel Alım İlanı Yayınladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alım ilanı yayınladı. Türkiye’nin birçok ilinde görevlendirme yapılacak personel alımları defterdarlık uzman yardımcısı olarak yapılacak. 300 kişilik alımlarda hangi şartların arandığı ise merak konusu oluyor. Başvuru yapacak olan adaylar başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor.

2021 yılının ilk personel alım ilanını yayınlayan bakanlık, paylaştığı ilanda başvuru tarihlerini ve başvuruların hangi kanaldan gerçekleştirileceğini açıkladı. Başvuru yapacak adaylarda aranan özellikler de merak konusu oluyor. Adaylar hangi şartların arandığını araştırıyor. Personel alımları ile ilgili ayrıntılar ise ilanda yer aldı

Başvurular 18 Ocak 2021’de Başlıyor, Online Olarak Yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı yapacak olduğu 300 kişilik personel alımı için başvuru tarihlerini açıkladı. 300 kişilik defterdarlık uzman yardımcısı görevi için başvurular 18 ocak 2021 tarihinde başlayacak. Başvuruların son günü ise 29 ocak 2021 günü olacak. Yayınlanan ilanda başvuruların internet üzerinden yapılması gerektiği de açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesi üzerinden başvurular gerçekleştirilecek.

KPSS Sınavından En Az 70 Puan Alan Adaylar Başvuru Yapabilecek

Bakanlığın yeni yılın ilk personel alım ilanını yayınlanmasının ardından başvuru şartları da merak konusu oldu.  Defterdarlık uzman yardımcısı için başvuru yapacak adaylarda ilk aranan şartlardan biri ise ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak. Yani söz konusu ilana 1986 yılında ve sonraki yıllarda doğan kişiler başvurabilecek. Bununla beraber başvuru yapacak kişilerin Devlet Memuru Kanunu’nun 48. maddesindeki şartları taşıması gerekecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı için aranan en önemli şartlardan birisi ise KPSS puanı oluyor. Bakanlığa başvuruda bulunacak kişilerin KPSSP47 ya da KPSSP48 puan türlerinin birinden en az 70 puan alması gerekecek. İki puan türünün de kullanılabileceği başvurularda adayların daha yüksek puan aldıkları puan türünü tercih edilmesi de ilanda belirtildi.

300 Kişilik Kontenjan İçin Hangi Bölüm Mezunları Başvuru Yapabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı ile ilgili diğer şart ise 4 yıllık lisans bölümü mezun olma zorunluluğu. Bu noktada da hangi lisans bölümü mezunlarının başvuru yapabileceği merak konusu oldu. En az 4 yıllık lisans eğitimine sahip olması gereken adaylar hukuk, iktisat, işletme alanlarından mezun olan kişiler başvuru yapabilecek. Bununla beraber bu fakülte ve bölümlerle denkliği kabul edilen başka kurum ve yurt dışı üniversitesinden mezun olmuş kişiler de başvuru yapabilecek.

Yorum Yap

Yorum Yap