1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Kadına Şiddete Yönelik Mücadelede Zirve’de

Kadına Şiddete Yönelik Mücadelede Zirve’de

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İstanbul’da düzenlenen “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi”nde iş, spor ve sanat sektörünün başarılı kadınları ile bir araya geldi. Kadına şiddete yönelik uygulanan her türlü şiddete gündeminde yer veren Selçuk, kadına şiddette hiçbir toleransın yer alamayacağını söyledi.

Kadına Şiddete Yönelik Mücadelede Zirve'de

Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’ne pandemi kısıtlamaları kapsamında video konferans yoluyla katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kadın haklarını ve kadının toplumsal farkındalığını arttıracak uygulamalara açıklamalarında yer verdi. Kadınların hem iş hayatında hem de sosyal yaşamda güçlü bir konumda bulunmaları için gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Selçuk, kadın haklarının geliştirilmesi için de çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Türkiye ekonomisi ve kalkınmasında kadınların unutulmaz bir rolü olduğunu hatırlatan Selçuk, kadınların sosyoekonomik statüsünün önemli bir düzenleme alanı olduğunu söyledi. Kadına karşı şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesine dikkat çeken Selçuk, bugüne kadar verilen mücadelenin bundan sonra da aynı kararlılıkla ve sıfır tolerans ilkesi ile devam edeceğini belirtti.

Kadın Haklarının Geliştirilmesinde Kararlıyız

Kadına yönelik şiddete ilişkin kadına yönelik şiddetin değerlerimize ve istikbalimize zarar veren tehlikelerden biri olarak gördüklerini söyleyen Selçuk, şiddete karşı sürdürülen mücadelenin bugünden sonra da devamında kararlı olduklarını tekrarladı. Geleceğin inşasında kadınların önemli rolü olduğunu vurgulayan Selçuk, kadın potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kadın girişimcilerin hemen her alanda başarılı olduklarını belirten Selçuk, Şartlı Eğitim Yardımları ile kız çocuklarının eğitiminin desteklenirken, Emine Erdoğan himayesinde yürütülen projeler ile kadın ve kız çocuklarının okuma yazma oranlarında artış sağlandığı belirtildi. Konuyla ilgili seminerlerde toplam 470 bin kişiye ulaşıldığını belirtirken okullaşma oranında 3 kattan fazla artış yaşandığını veriler ile ortaya koyuldu.

3 Milyon Kadın İş Sahibi

Kadınların hem iş hayatında hem de sosyal alanda güçlenmesi için düzenleme yapıldığını belirten Bakan Selçuk, verilen destekler ve yapılan düzenlemeler sonucunda İŞKUR aracılığı ile iş sahibi olan kadın sayısında gözle görülür 106 kat artış yaşandığını belirtilirken iş sahibi kadın sayısının 3 milyon civarına ulaştığını açıkladı.

Özellikle kırsal kesimlerde kadınların kooperatifler aracılığı ile ekonomiye destek sapladığını belirten Selçuk, kadınların kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi projesi kapsamında hem kurumların kapasitesinin artırılacağını hem de kadınlara yönelik verilen eğitim hizmetlerinin daha aktif hale geleceğini söyledi. Selçuk, son 1 yılda 216 bin kadının girişimcilik eğitimi aldığını ve girişimci oranın yüzde 20’lere çıktığını belirtti.