1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Yüz Yüze Eğitim Yeniden Başlıyor Mu?

Yüz Yüze Eğitim Yeniden Başlıyor Mu?

2019 TIMMS sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye’deki eğitim düzeyini ve çalışmalarını değerlendirdi. Bakan Selçuk Türkiye’de eğitim üzerine yapılan çalışmaların gidişatı ile ilgili bilgi verdiği açıklamalarında salgın sürecine ve online eğitimin işleyişine de yer verdi. Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı ile ilgili açıklamalarda yapan Selçuk, eğitim ile ilgili kararların bilimsel olarak verildiğini açıkladı.

Yüz Yüze Eğitim Yeniden Başlıyor Mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2019 TIMMS sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında eğitim sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yapılan eğitim çalışmalarını ve eğitim alanındaki değişmeleri değerlendiren Selçuk, kararların bilimsel olarak alındığını açıkladı. Eğitim alanında uluslararası seviyeye çıkmak için çabaladıklarının da üzerinde duran Bakan Selçuk, uluslararası kuralların dikkate alındığının da altını çizdi. Özel açıklamaları ile öğrenci ve velilere seslenen Milli Eğitim Bakanı, yüz yüze eğitimin yeniden başlayacağı tarih ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Online eğitimin daha zorlu bir süreç olduğunun altını çizen bakan, salgın sürecine göre eğitim alanında karar verileceğini de açıkladı.

Eğitim İle İlgili Kararlar Bilimsel Olarak Alınıyor

Ziya Selçuk Türkiye’nin 2019 TIMMS sonuçlarında kaydettiği ilerleme ile ilgili mutluluğunu dile getirdiği konuşmasında öncesinde TIMMS ile ilgili birçok çalışma yapıldığını açıkladı. Öğretmenlerin TIMMS farkındalığını yükseltmeye yönelik adımlar atıldığını açıklayan Bakan Selçuk online eğitim sürecinde de bu çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bakan Selçuk uluslararası ve sistematik çalışmalar ile akıl yürütme yöntemlerinin ve okuduğunu anlama çalışmalarının hız kazandığını söyledi. Bu konuda öğrencilere yönelik öğretme stratejilerinin değiştirildiğini açıklayan Selçuk, öğretmenlerin farkındalıklarını arttırmak için de adımlar atıldığını belirtti. Selçuk en önemli nokta olarak ise eğitim alanındaki tüm kararların bilimsel olarak alınmasını gösterdi.

Eğitimde Uluslararası Kurallar Öncelikli

Türkiye’de özellikle dil becerisi konusunda yeni çalışmaklar yapıldığını açıklayan Bakan Selçuk, alana dair öğretmen eğitimlerinin de değiştiğini söyledi. Uluslararası bir başarının elde edilmesinin ardından eğitim çalışmalarının uluslararası kurallar temel alınarak devam edeceğini de söyledi. Öğrenci ve velilerden endişe etmemelerini isteyen Bakan Selçuk eğitimdeki eksikliklerin farkında olunduğunu ve bu alana yönelik çalışmaların her geçen gün iyileştirilmeye devam ettiği açıkladı. Eksiklerle ilgili olumsuzluklara odaklanılmaması gerektiğini de belirten Ziya Selçuk, büyük bir hız ile ilerlemeye devam edileceğini açıkladı.

Online Eğitim Çok Daha Zor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un uluslararası çalışmalardaki başarıları ve Türkiye’de yapılan eğitim değişikliklerini değerlendirdiği açıklamalarında yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili sorular da geldi. Bakan Selçuk müfredatta geliştirme çalışmalarının ve kaynak desteğinin online eğitim sürecinde de devam ettiğini söyledi. Online eğitim sürecinin hem öğrenciler için hem de veliler için çok daha yorucu geçtiğini belirten Ziya Selçuk, online eğitimin daha zorlu olduğunu söyledi. Bu konuda da sistematik çalışmalar yapıldığını ve öğrencilerin çok değil sistemli çalışma ile bu süreci atlatabileceğini belirtti.

Bakan Selçuk: 4 Ocak İyimser Bir Tahmin

Bakan Selçuk yüz yüze eğitim için 4 ocak tarihinin iyimser olduğunu söyleyerek, salgının gidişatına göre net tarih açıklanacağını belirtti. Salgın vakalarında düşüş olduğunu açıklayan Selçuk şuan için yeterli değil dedi.

Yorum Yap

Yorum Yap