1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Almanya Covid-19 Önlemlerinin Süresini Uzattı

Almanya Covid-19 Önlemlerinin Süresini Uzattı

Almanya’da eyalet başkanları ile video konferans toplantısı yapıldı. Toplantıdan sonra başbakan Angela Merkel, Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin süresinin uzatıldığını açıkladı. Kısıtlamaların aynı şekilde devam edeceğini açıklayan Merkel, noel tatili ve Yılbaşı akşamında vatandaşlara esneklik gösterileceğini söyledi.

Almanya Covid-19 Önlemlerinin Süresini Uzattı

Covid-19 vaka ve ölüm oranları açısından dünyada 5. sırada yer alan Almanya süreçle ilgili aldığı yeni karaları açıkladı. Almanya eyalet başkanları ve Almanya Başbakanı Angela Merkel video konferans yönetimi ile toplantı yaptı. Toplantıdan sonra Merkel alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Merkel Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin şimdilik 20 aralık tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Angela Merkel: Zor Bir Zaman Olacak

Angela Merkel Başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında sürecin değerlendirmesini yaparak, devam edecek önlem kararlarını açıkladı. Başbakan Merkel mevcut durumun önlem kararlarını kaldırmaya uygun olmadığını bu sebeple 20 aralık tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. Merkel konuşmasında salgınla mücadele içi her zamankinden daha çok çaba gösterilmesi gerektiğini ve sabır, dayanışma, disiplin beklediğini açıkladı. Zor bir zaman olacağını söylediği Covid-19 salgınının ikinci dalgası ile ilgili Merkel vatandaşlardan kısıtlamalara uymalarını rica etti.

20 Aralığa Kadar Birçok Mekan Kapalı Kalacak

Almanya’da devam edecek Covid-19 önlemlerinin neler olduğu ise merak edildi. Almanya’da Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan işletmelerin ve kültür sanat faaliyeti veren kurumların kapatılması kararı 20 aralığa kadar devam edecek. Opera, tiyatro konser salonları, yüzme havuzları ve sinemalar hizmet vermeyecek. Gece kulübü ve barlar kapalı kalacak. Bir süredir devam ettiği gibi restoranlar sadece paket servis yapacak.

Güzellik salonları, masaj salonları ve dövmeci gibi işletmeler kapalı kalmaya devam edecek. Spor müsabakaları seyircisiz olarak oynanabilecek. Eğitim alanında da devam eden kısıtlamalarda tüm kurumlar online eğitime devam ederken sadece kreş ve anaokulları yüz yüzer eğitim verecek. Bununla beraber vaka sayısının yüksek olduğu risk bölgelerinde yerel yöneticiler ekstra önlemler alacak.

Alışveriş Merkezlerinin Müşteri Kapasiteleri Sınırlı

Almanya’da Covid-19 ile mücadele kapsamında birçok işletme ve hizmet sektörü kurumu kapalı olurken alışveriş merkezleri açık kalmaya devam ediyor. Alışveriş merkezleri bu süreçte de hizmet verecek ancak kapasitelerini düşürmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak müşteri almaları gerekiyor. Alışveriş merkezleri 20 aralık tarihinde yeni bir açıklama gelen kadar 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde hizmet verebilecek. Çok büyük olan mağazalarda ise 20 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri alımı yapılabilecek.

Covid-19 Önlemlerinin Süresi Bir Kez Daha Uzayabilir

Merkel yaptığı basın açıklaması ile şimdilik 20 aralık tarihine kadar uzatılan yasakların daha da uzayabileceğini söyledi. Başbakan yasakların ocak ayına kadar devam edeceğini öngörüyor. Bu noktada yasaklar ocak ayına kadar sürerse noel tatilinde ve Yılbaşı’nda vatandaşların 10 kişiyi geçmemek kaydı ile evlerde toplanmasına izin verilecek.

Yorum Yap

Yorum Yap