1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. İrlanda’da Covid-19 Vakaları Kontrolden Çıktı

İrlanda’da Covid-19 Vakaları Kontrolden Çıktı

Avrupa ülkeleri arasında en az vaka sayısına sahip ülkelerden biri olan İrlanda’da vaka sayıları son dönemlerde inanılmaz bir artış gösterdi. Aralık ayı itibari ile sert tedbir kararlarının sonlandırılması ülkede Covid-19 vaka sayılarının kontrol edilemez bir noktaya ulaşmasına neden oldu. Avrupa’da şuan vakanın en hızlı yayıldığı ülkelerden biri olan İrlanda’nın komşu ülkesi İngiltere’deki mutasyona uğramış virüsten de etkilenmiş olabileceği düşünülüyor.

İrlanda'da Covid-19 Vakaları Kontrolden Çıktı

Covid-19 salgın süreci dünyanın her yerinde etkili olmaya devam etmekle beraber İrlanda’da ise vaka sayıları kontrolden çıktı. Avrupa’da salgın sürecini en iyi idare eden ve vaka sayısının en düşük olduğu ülkeler arasında gösterilen İrlanda’da son dönemlerde vaka sayılarında inanılmaz yükseliş meydana geldi. Ülkede Covid-19 vaka sayısı salgının başından bu yana zirve noktasına ulaştı.

Avrupa’da Covid-19 salgınına karşı en tedbirli tutum yürüten ülkeler arasında yer alan İrlanda, salgın sürecinin başından bu yana vaka sayısının en düşük olduğu ülkeler arasında yer alırken son dönemlerde salgının en hızlı yayıldığı ülke oldu. Ülkede rekor sayışa Covid-19 vakalarının kaydedildiği bugünlerde uzmanlar ise artışın nedenlerini araştırıyor.

İrlanda’da Kaydedilen En Yüksek Vaka Sayısına Ulaşıldı

İrlanda aralık ayında 6 haftadır devam eden karantinayı sonlandırmıştı. 6 hafta boyunca ciddi tedbir önlemlerin uygulandığı ülkede noel ile beraber sıkı tedbirler kaldırıldı. Tedbir döneminde en az vaka sayısının görüldüğü ülke olan İrlanda’da bugün ise vaka sayıları rekora ulaşıyor. İrlanda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede geçen hafta bir gün içinde 8 bin 248 yeni vaka kaydedildi. Bakanlık bu rakamın salgın sürecinin başından beri kaydedilen en yüksek vaka sayısı olduğunu belirtti.

Oxford Üniversitesi Araştırmasına Göre Salgının En Hızlı Yayıldığı Ülke İrlanda

İrlanda artan vaka sayıları karşısında ne yapacağını bilemezken, artış ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Oxford Üniversitesi yaptığı araştırma ile İrlanda’nın şuan salgının en çok yayıldığı ülke olduğunu kaydetti. Araştırmaya göre ülkede 1 milyon kişiye bin 323 vaka düşüyor. Bu sayıyı nüfus ve vaka sayısı denkleminde ele alan araştırmacılar ise dünyada salgının en hızlı yayıldığı ülkenin İrlanda olduğunu belirtti.

Philip Nolan: Noel Öncesi ve Sonrası Vaka Sayıları Arasında Ciddi Fark Var

İrlanda’da vaka sayılarının artışı hızla devam ederken İrlanda Halk Sağlık Acil Durum Ekibinin üyelerinden Philip Nolan ise vaka sayılarındaki artışın noel ile ilişkili olduğunu belirtti. Nolan vaka sayılarındaki deneyimleri ile ilgili yaptığı açıklamada noel öncesinde ve sonrasındaki vaka sayıları arasında ciddi farklılıklar olduğunu belirtti.

Vaka Sayılarındaki Artışın Nedeni Araştırılıyor

İrlanda hükümeti ve halk sağlığı uzmanları ise ülkede tedbir aşamasında ve genel olarak nerede hata yapıldığını, vaka sayılarının neden bu kadar büyük bir hız ile arttığını araştırıyor. Vaka sayılarındaki ciddi artışın en önemli nedeninin ise noel sürecindeki ev ziyaretleri olduğu düşünülüyor.

Yorum Yap

Yorum Yap