1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımları Başladı

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımları Başladı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yeni yılın ilk personel ilanını yayınladı. CTE KPSS’den 70 ve üzeri almış kişiler için memur alım ilanı yayınladı. 160 kişilik kontenjan olan alımlar için 3 aşamada eleme gerçekleştirilecek. Yapılacak ceza infaz kurumu katipliği alımı için gerekli olan şartlar ise merak edildi.

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımları Başladı

Ceza infaz kurumu katipliği alımı için CTE, personel alım ilanı yayınladı. KPSS’den 70 puan ve üzeri alan kişilerin başvuruda bulunabileceği ilana göre 160 kişi alınacak. Birçok ile yapılacak görevlendirmeler için adaylar 3 aşamada elenecek.

CTE Başvuruları Genel Şartları

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ceza infaz kurumu katibi alımlarına başvurmak isteyen adayların bazı genel şartları sağlaması gerekiyor. Birçok kamu personeli için geçerli olan bu şartları sağlamayan kişiler söz konusu personel alımı için başvuru yapamıyor.

CTE memur alımları için başvuru yapmak isteyen adayların Türk vatandaşı olması ve herhangi bir kamu hakkından mahrum olmaması gerekiyor. Anayasaya aykırı ve kasten herhangi bir suç işleyen, 1 yıl ya da daha uzun süreli ceza almış olan kişiler diğer şartları sağlasalar dahi başvuruda bulunamıyor. CTE memur alımları için en temel şart ise KPSS sınavından gerekli puan türünde 70 ya da üzeri puan almak gerekmesi. Bununla beraber erkek adayların askerlikle herhangi bir ilişkilerinin de bulunmaması gerekiyor. 18 yaşından büyük ve 35 yaş altında olan kişilerin başvuruda bulunabileceği ceza infaz kurumu katipliği görevi için başvuran adaylarda aranan son şart ise güvenlik soruşturmasını başarı ile geçmiş olmak. Güvenlik soruşturması yalnızca sözlü sınav ve mülakatta başarılı olan adaylar için yapılıyor.

CTE Başvuruları Özel Şartları

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı için başvuracak kişilerin sağlaması gereken özel şartlarda bulunuyor. Hemen hemen her kamu personeli için geçerli olan genel şartların yanı sıra personel alımının yapılacağı alana özel başvuru şartları da bulunuyor.

Ceza ve infaz kurumu katipliğine başvuru yapabilmek için gerekli özel şartların başında fakülte ya da yüksekokulların bilgisayar ya da adalet alanı ile ilgili diplomaya sahip olmak gerekiyor. Adalet ya da bilgisayar bölümleri ile denklik taşıyan diploması olan kişiler de başvuru yapabilecek. Bununla beraber söz konusu adayların uygulamalı sınavdan en az 1 hafta önce UYAP sisteminden otomatik olarak gönderilen metin üzerinde gerekli düzenlemeleri 3 dakika içinde gerçekleştirmesi gerekiyor.

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Kontenjanı Nasıl Dağılıyor, Hangi İllerde Kontenjan Açığı Var?

Ceza infaz kurumu katipliği için gerekli şartları taşıyan ve başvuruda bulunacak olan birçok kişi, kontenjan dağılımının nasıl yapıldığını merak ediyor. Hangi illerde ceza infaz kurumu katibi açığı olduğu ve kaç kişilik kontenjan boşluğu olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Van, Kayseri, Kocaeli ve daha birçok ilde kontenjan açığının bulunduğu memur alımlarının 45’i İstanbul ve 20’si de İzmir’e alınacak.

Yorum Yap

Yorum Yap