1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Çin’den Sızan Belgeler İle Virüs Skandalı!

Çin’den Sızan Belgeler İle Virüs Skandalı!

Covid-19 salgınının ortaya çıktığı Çin’den sızan belgeler büyük sağlık skandalını ortaya çıkardı. ABD merkezli bir medya kuruluşu olan CNN, Çin’den sızan belgelere dayanarak Çin’in salgın ile ilgili iyimser bir tablo çizdiğini ve uluslararası kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia etti. Medya kuruluşunun açıklamalarına göre salgın daha erken başladı ve vaka sayıları açıklanandan çok daha fazlaydı.

Çin'den Sızan Belgeler İle Virüs Skandalı!

2019 yılının aralık ayında ortaya çıktığı bilinen ve tüm dünya üzerindeki etkisini devam ettiren Covid-19 salgını ile ilgili büyük bir skandal ortaya çıktı. Çin’den yayıldığı bilinen Covid-19 ile ilgili Çin hükümetinin uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendirdiği iddia ediliyor.

1 yıldan uzun süredir tüm dünyada yayılmaya devam eden ve küresel bir kriz haline gelen Covid-19 salgını ile ilgili yeni çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Salgınla mücadeleye yönelik birçok yeni önlemin alındığı ve aşı çalışmalarının gerçekleştirildiği bu günlerde salgının ortaya çıkışı ile ilgili tartışmalarda sürüyor. Çin hükümetinin salgınla ilgili sorumluluk almaktan kaçındığına yönelik iddiaların gündeme geldiği bu dönemde Çin ile ilgili yeni bir sandal ortaya çıktı. ABD merkezli Bir medya kuruluşu olan CNN, Çin’de salgının açıklanan tarihten daha erken başladığını ve gerçek vaka sayılarının uluslararası kamuoyundan saklandığına yönelik açıklamalar yaptı. CNN iddialarını Çin’den sızan belge ve yazışmalara dayandırıyor.

CNN Çin’in Kamuoyunu Yanlış Bilgilendirdiğini İddia Ediyor

ABD’nin popüler medya kuruluşlarından biri olan CNN, Çin’den sızan belgeler ve yazışmalar olduğunu ve ortada büyük bir sağlık skandalının bulunduğunu açıkladı. Medya kuruluşu belgelerde Çin hükümetinin salgınla ilgili eksik bilgilendirme yaptığının ve iyimser bir tablo çizdiğini görüldüğünü açıkladı.

Medya kuruluşu Pekin yönetiminin salgını iyi yönetemediğini ve kendi eksiklerinden kaynaklı kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini açıkladı. CNN Çin’den sızan belgelere göre ülkenin elindeki olumsuz verileri şeffaf biçimde açıklamadığını ve dünyada korku yaratmadığını açıkladı. Çin’in salgın skandalının sebebi olarak ise ülkenin bütçe yetersizliği, sağlık çalışanlarının yetersizliği ve bürokratik engeller gösteriliyor. Çin’in salgına karşı savunmada yetersiz olmasından dolayı erken uyarı mekanizmasının çalışmadığı iddia ediliyor.

CNN: Çin Yönetimi İyimser Bir Tablo Çizdi

CNN Çin’den sızan belgelere ve iç yazışmalara dayanarak erken uyarıda bulunulmamasının yanı sıra vaka sayıları ile ilgili gerçek sayıların da açıklanmadığını iddia ediyor. Medya kuruluşu Çin’in vaka sayılarının olduğundan çok daha az açıkladığını ve bu sebeple dünyada korku oluşmasına engel olduğunu hastalığın yayılmasında payı olduğunu iddia ediyor. CNN  Çin’in iç yazışmalarında 10 şubatta vaka sayısının 5.918 olarak belirtildiğini ancak uluslararası kamuoyuna bu rakamın 2.478 olarak yansıdığını da örnek olarak gösterdi.

Salgın Aralık Ayının Başında Yayılmaya Başlamıştı

Medya kuruluşunun salgınla ilgili açıklandığı skandallardan biri de salgının başlangıç tarihi ile ilgili oldu. CNN belgelerde salgının açıklandığı gibi aralık ayının sonunda değil, ilk haftasında başladığını belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap