1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. İtalya Rekabet Kurumu Apple’a Ceza Verdi

İtalya Rekabet Kurumu Apple’a Ceza Verdi

İtalya rekabet kurumu teknoloji devi Apple şirketine 10 milyon Euro ceza kesti. Apple’ın ürünlerinin tanıtımında suya dayanıklılık konusunda yanıltıcı bilgiler verdiğini ve garanti kapsamının net olmadığını açıklayan İtalya Rekabet Kurumu şirkete ceza kesti. Verilen ceza ile ilgili İtalya Rekabet Kurumu açıklama yaparken Apple’dan ise yanıt gelmedi.

İtalya Rekabet Kurumu Apple'a Ceza Verdi

İtalya rekabet kurumu Apple’a para cezası kesti. Apple’ın suya dayanıklılık özeliklerini vurguladığı cihazlar hakkında yanıltıcı bilgi vermesi ve ürünün satışından sonra garanti kapsamında sıvıdan kaynaklı yaşanan sorunların bulunmaması sebebi ile verilen cezanın miktarı ise 10 milyon Euro olarak açıklandı.

Dünyanın teknoloji devi şirketlerinden biri olan Apple son dönemlerde birçok olumsuz eleştiri ve olay ile gündeme gelmeye başladı. iPhone 12 ailesinin lansmanından bu yana sık sık gündemde yer alan Apple bu seferde ürünlerin tanıtımında vurgu yaptığı özelliklerin yanıltıcı olması gerekçesi ile gündemde yerini aldı. Dünyada en çok talep gören teknolojik ürünlerin yaratıcısı olan Apple ile ilgili olumsuz yorum ve olayların sıklaşması kullanıcıların da kafasını karıştırdı. Apple şirketinin İtalya Rekabet Kurumu’ndan aldığı ceza ise merak konusu oldu.

İtalya Rekabet Kurumu Apple Hakkında Açıklama Yaptı

İPhone 12 ailesinin lansmanından bu yana sık sık gündeme gelen Apple olumsuz bir olay sebebi ile yeniden ilgi odağı oldu. İtalya Rekabet Kurumu, teknoloji devi Apple’a 10 milyon Euro para cezası keserek konu ile ilgili açıklama yaptı.

İtalya Rekabet Kurumu Apple’ın akıllı tekefonların su geçirmez ya da suya dayanıklılık özellikleri hakkında yanıltıcı bilgiler verdiğini ve sıvıdan kaynaklı yaşanan sorunlar satış sonrası garanti kapsamına almadığı için para cezası verdiğini açıkladı. İtalya Rekabet Kurumu şirketin Apple İnternational ve Apple İtalya’ya akıllı telefonların su geçirmeme özellikleri hakkında yanıltıcı bilgi verdiğini açıkladı. Şirketin yaptığı tanıtım ve reklamlarda vurgu yaptığı su geçirmezlik özelliğinin gerçekliği olmadığını açıklayan İtalya Rekabet Kurumu yanıltıcı bilgi verme sebebi ile ceza kestiğini açıkladı.

İtalya Rekabet Kurumu konu ile ilgili farklı bir yorumda da bulundu. Şirketin yeni cihazlarının tanıtımında 1 ile 4 metre arasındaki yoğunlukta 30 dakika suya dayanabilme özelliği olduğunun duyurulduğunu belirten İtalya Rekabet Kurumu  bu özelliğin saf ve statik özellikteki su ile laboratuvar testlerinde geçerli olduğunu ancak normal kullanım koşullarında geçerliliği olmadığını açıkladı.

Garanti Kapsamının Net Değil

Kurumun dikkat çektiği diğer bir nokta ise satış sonrası garantinin sıvıdan kaynaklı sorunları kapsamaması oldu. Kurum şirketin garanti kapsamının net olmadığını açıkladı.

Agresif Ticari Uygulaması Kapsamında Hangi Modeller Var?

İtalya Rekabet Kurumu Apple’ın yeni cihazları ile ilgili tutumunu agresif ticari uygulaması olarak isimlendirdi. Agresif ticari uygulamanın içinde de iPhone8, iPhone8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 11 Pro cihazlarının olduğunu açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap