1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. TikTok Türkiye’ye Temsilci Atayacak

TikTok Türkiye’ye Temsilci Atayacak

Türkiye’de uygulamaya sokulan Sosyal Medya Yasası’nın ardından bir sosyal medya platformu daha Türkiye’ye temsilci atayacağını açıkladı. VKontakte ve Youtube’un ardından Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok da Türkiye’ye temsilci atayacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, TikTok platformunun Türkiye’ye temsilci atayacağını açıklayarak, diğer sosyal medya platformlarından da aynı girişimi beklediklerini duyurdu.

TikTok Türkiye'ye Temsilci Atayacak

1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası etkilerini göstermeye devam ediyor. Sosyal Medya Yasası kapsamında VKontakte ve Youtube platformlarının ardından Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok da Türkiye’ye temsilci atayacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından duyurdu.

VKontakte ve Youtube Temsilci Atama Sürecini Başlatmıştı

Türkiye’de Sosyal Medya Yasası’nın yürürlüğe girmesi ile beraber günlük erişimi 1 milyonun üzerinde olan yurt dışı kaynaklı sosyal medya platformlarının temsilcilik atama süreci başlamıştı. Sosyal Medya Yasası 1 ekim tarihinde yürürlüğe girmiş ve temsilci atayacak platformlara da 2 kasım tarihine kadar süre verilmişti. Bu süreçte Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’tan önce 2 platform temsilci atayacağını açıklamıştı.

Sosyal Medya Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’ye temsilci atayacağını ilk açıklayan şirket VKontakte olmuştu. Rusya merkezli sosyal medya platformunun ardından da ABD merkezli video paylaşım platformu Youtube, Türkiye’ye temsilci atayacağını açıklamıştı.

Ömer Fatih Sayan Konu İle İlgili Açıklama Yaptı

Çin merkezli sosyal medya platformlarından TikTok’un Türkiye’ye temsilci atama kararını Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden duyurusunu yapan Bakan Yardımcısı Sayan, diğer sosyal medya platformlarından da temsilci bildirmelerini beklediklerini açıkladı. Ömer Fatih Sayan Sosyal Medya Kanunu kapsamında temsilci bildirme işleminin sosyal medya platformlarının yükümlülüğü olduğunu hatırlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan daha önceki süreçte Youtube ve VKontakte platformlarının açıklamalarını da sosyal medya hesabından duyurmuş ve alınan kararlar karşısında memnun olunduğunu dile getirmişti. Bakan Yardımcısı Sayan’ın açıklamasının ardından diğer sosyal medya platformlarının Türkiye’ye temsilci atayıp atamayacağı ise merak konuş oldu.

2 Kasıma Kadar Temsilci Atamayan Platformlara Ceza Yazılmıştı

Türkiye’de 1 Ekim 2020 tarihinde Sosyal Medya Yasası yürürlüğe girdi ve yasa kapsamında Türkiye’de günlük erişimi 1 milyonu geçen platformların temsilci atamaları istendi. Yurt dışı kaynaklı sosyal medya platformlarına yasa kapsamında temsilci belirleme ve bildirmeleri için 2 kasım tarihine kadar süre verilmişti. 2 kasım tarihi öncesinde temsilci atayacağını açıklayan platformalar ise Youtube ve VKontakte olmuştu. Bu platformların dışında Türkiye’de günlük erişimi 1 milyonu geçen sosyal medya platformlarına ise 10 milyon dolar ceza kesilmişti. 2 kasım tarihine kadar temsilci atama kararını açıklamayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, Pinterest, Dailymotion gibi şirketler para cezası almıştı.

Yorum Yap

Yorum Yap