1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Whatsapp’tan Yeni Güncelleme Açıklaması

Whatsapp’tan Yeni Güncelleme Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde paylaştığı güncelleme kararı ile kullanıcılarının tepkisine neden olan sosyal medyanın öncüsü kabul edilen sosyal paylaşım sitesi Facebook bünyesinde kullanılan WhatsApp uygulamasından güncelleme kararına ilişkin yeni açıklama geldi. Büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan WhatsApp güncelleme kararına ilişkin yanlış anlamalarının önüne geçerek, kararın kabul edilmesinin beklenildiğini belirtti. Güncelleme tarihinin ertelenmesi kararına karşı Whatsapp resmi organları aracılığı ile paylaştığı yazılarda güncelleme kararının yenilerek uygulanacağını belirtti.

Whatsapp'tan Yeni Güncelleme Açıklaması

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un bünyesinde bulunan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, alınan güncelleme kararının arkasında durduğunu güncelleme ile ilgili yanlış anlaşılmaların önüne geçilerek kullanıcılar tarafından kullanımının devam edilmesinin beklendiğini söyledi. Kullanılan verilerin paylaşım zorunluluğu ve gizlilik şartların değiştirilmesi, kişisel bilgilerin ayrı özel izne gerek bırakmadan kullanılmasına neden olacak güncelleme kararına verilen tepkilere duyarsız kalmayan WhatsApp, tepkilerin artması ardından “Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi” başlığı altında bir açıklama metni yayınladı. Yayınlanan açıklama metni sayesinde kullanıcıların WhatsApp kullanımına devam etmesini bekledikleri belirtildi. Güncelleşme kararının yerinde olduğunu belirten WhatsApp güncelleme kararının kabul edilmesini sağlamak için güncelleştirme metninin sıklıkla kullanıcılara hatırlatılacağının altını çizdi.

Güncelleme Haberleri İçinde “Çok Fazla Yanlış Bilgi İle Karşılaştık” Açıklaması Geldi

Yayınlanan güncelleme kararına verilen tepkilerin içeriğinde çok fazla yanlış bilgi ile karşılaştıklarını belirten WhatsApp, yayılmış olan yanlış bilgilerin önüne geçilmesi ve yanlış anlaşılmaların önlenmesi için çalışmalara yoğun şekilde devam edildiğini belirtti. Yanlış bilgilerin ortadan kaldırılması ile kullanıcıların güncelleme kararına uyum sağlayabileceklerini ortaya koydu. WhatsApp’ın yaptığı bu açıklamalar ve resmi blog sitesi üzerinden yayınlanan duyurular ile verilen güncelleme kararından geri dönülmeyeceği ve geri adım atılmayacağı ortaya koyuldu.

Güncelleme kararı Mayısa Kadar Ertelendi

Alınan tepkiler ile güncelleşme kararı 15 Ocak tarihinde uygulanmasının yerine 8 Şubat itibarıyla başlayarak 15 Mayıs tarihine kadar süreceğini duyurmuştu. WhatsApp’ın güncelleme kararında ısrarcı olduğu açıklamaları üzerine Facebook bünyesindeki çevrimiçi mesajlaşma uygulaması kullanıcıları diğer mesajlaşma uygulamalarına yönelik araştırma içine girdiler.

Rekabet Kurulu Gizlilik Sözleşmesine Yönelik Değerlendirme Yapıyor

Alınan güncelleme kararına tüm dünyadan tepki yağmıştı. Verilen tepkilere duyarsız kalmayan Türkiye’de de güncelleme içinde yer alan gizlilik sözleşmesine yönelik inceleme Rekabet Kurulu tarafından başlatılmıştı. Gizlilik sözleşmesi nedeniyle harekete geçen Rekabet Kurulu tarafından Facebook ve WhatsApp’a yönelik resmen soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Zorunlu veri paylaşımına işaret eden güncelleme kararına karşı 4054 sayılı kanun endişe duyulmasına yol açmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapması beklenen Rekabet Kurulu’ndan da WhatsApp ile veri paylaşımının durdurulduğu bilgisi paylaşıldı. Resmi internet sayfası üzerinden yaptığı yazılı açıklamada ise verilerin Facebook’un faaliyet gösterdiği pazarlarda kullanıldığını ve aynı zamanda WhatsApp kullanımı içinde zorunlu tutulmasının 4054 sayılı Rekabetin Korunmasına Hakkında Kanun kapsamında endişeye neden olduğu belirtildi.