1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Sektör Temsilcileri Konuştu: Otomobil Fiyatları Düşecek!

Sektör Temsilcileri Konuştu: Otomobil Fiyatları Düşecek!

Her geçen gün artan otomobil fiyatları ile ilgili beklenen müjde sektör temsilcilerinden geldi! Sektör temsilcileri otomobil fiyatlarında yüzde 10 ila 15 oranında düşüş beklediklerini açıklarken, beklentilere sebep olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirimi kararı gösterildi. Kurun stabil harekete geçeceğine işaret eden sektör temsilcileri, yıl sonu kampanyaları ile satışların gündeme gelmesinin de fiyatlarda etki edeceğini düşünüyorlar.

Sektör Temsilcileri Konuştu: Otomobil Fiyatları Düşecek!

Artan talep ve yükselen döviz kuru etkisi ile rekor seviyelere yükselen otomobil fiyatları ile ilgili sektör temsilcilerinden müjdeli haber geldi! Piyasaların duymak istediği müjdeyi paylaşan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, fiyat düşüşleri görülebileceğini kaydetti.

Tüketici Araç Alım Kararını Erteledi

Dünya gazetesinin haberine göre Ekim ayında satış rekoru kıran otomotiv sektörünün Kasım ayında frene basması, döviz kurunda yaşanan dalgalı seyir sebebi ile gerçekleşti. Otomotiv bayilerindeki trafiğin azalmasına sebep olarak döviz kurundaki hareketlilik sebep gösterilirken, Kasım ayının ilk haftasında döviz kuru yükselişi ile otomobil fiyatlarına yüzde 7’ye varan zamlar yapıldığı ve tüketicilerin satın alma kararlarını ertelediğine dikkat çekildi.

Merkez Bankası Kararı Sektörün Önünü Görmesini Sağlayacak!

Sektör temsilcilerinin yaptığı açıklamaya göre Kasım ayı itibari ile artışa geçen döviz kurunda stabillik, sektörün önünü görmesi açısından büyük önem arz ediyor. Sektör temsilcileri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kanadından gelecek faiz indirimi ile dolar kurunun 7,50 TL seviyelerinde stabil hale geleceğini beklerken, bu seviyelerde sektörün önünü görerek fiyat seyri konusunda daha rahat adım atabileceklerini belirtiler.

ODD: Stok Durumu Fiyatta Belirleyici

Otomobil fiyatları ile ilgili açıklama yapan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, fiyat konusunda ithalatla birlikte güncel stok durumunun belirleyici olacağını savundu. Bilaloğlu, “Fiyat konusu tamamen markaların stok durumlarına bağlı. Hangi kur seviyesinden kaç adet ithal ettikleri bu noktada önemli olacak. Ve tabii ki, geçmişte ne kadar zam yaptıkları ve hangi kur seviyesine göre fiyat ayarlayabildikleri de etkili bir unsur olacak.” ifadelerini kullandı.

OYDER: Fiyatların Son İki Ayı!

Otomobil fiyatları ile ilgili bir açıklama da Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu’ndan geldi. Şahsuvaroğlu fiyatların yılın son iki ayında düşeceği beklentisini paylaştı. Şahsuvaroğlu, “2020 yılı içerisinde döviz kurları sürekli yukarı yönde ve sert çıkışlar göstererek ilerledi. Özellikle hızlı kur artışlarının yaşandığı dönemlerde artış oranları aynı oranda araç fiyatlarına yansıtılamadı.”

“Ancak son zamanlarda yaşanan düşüş markalar tarafından fiyatlara yansıtılmaya başladı. Ayrıca, kısa vadeli kurdan kaynaklı marjın yılın sonuna planlanan satış kampanyalarına kaynak olabileceğine inanıyorum. Yılın son iki ayında hem düşük faizli satış kampanyaları, hem de fiyat düşüşleri görebileceğiz.” ifadeleri ile 2020 yılının tamamlanmadan hemen önce otomobil fiyatlarının geri gelebileceği beklentisini paylaştı.

Yorum Yap

Yorum Yap