1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Stellar Lumens (XLM) Nedir?

Stellar Lumens (XLM) Nedir?

Stellar Lumens (XLM) son dönemde popülerliğini arttıran kripto paralar içerisindedir. Peki, Stellar Lumens (XLM) özellikleri nedir, avantajları nelerdir? Stellar Lumens (XLM) almak mantıklı mı? Ayrıntılara yazımızdan bakabilirsiniz.

Stellar Lumens (XLM) Nedir?

Stellar Lumens (XLM), Steller ağının yerel kripto para birimidir. Steller Lumens (XLM) ağının ortaya çıkmasında Stellar.org organizasyonu 100 milyar XLM’nin dağıtılacağını ancak buna yasal olarak sahip olmayacaklarını duyurmuştur. Üretilen XLM’lerin %50’si farklı kampanyalar ile kullanıcılara dağıtılmıştır. Stellar Lumens, BTC ile benzer yapıda çalışan ve merkezsiz şekilde ödeme yapmaya imkan tanıyan ağdır.

Stellar Lumens (XML) Nasıl Alınır?

Stellar Lumens (XML) almak için XML işlemlerine imkan sunan Binance, BtcTurk gibi internetten erişim gerçekleştirilen kripto para borsalarına kayıt yaptırılıp, hesaplar üzerinden alım emri verilmelidir. Bu kapsamda platform ana sayfalarında yer alan ‘’kayıt ol’’ sekmesine girilip, açılan tabloya kimlik ve iletişim bilgileri yazılarak onay verilir. Daha sonra ‘’para yatırma işlemleri’’ sekmesinden hesap ile oluşan sanal cüzdana TL ve dolar transferi yapılır. İşlem ardından ‘’kripto para satın alma işlemleri’’ sekmesine girilip bu alanda XML/TRY veya XML/USD pariteleri arasından tercih yapılıp, satın alma emri verilir. İşlem sonunda alım miktarı sanal cüzdana yansır.

Stellar Lumens (XML) Nasıl Saklanır?

Stellar Lumens (XML) saklamak için doğrudan kripto para borsasından açılan hesap ile oluşan sanal cüzdan kullanılmalı veya bir masaüstü cüzdan tipi bilgisayara indirilerek, sanal cüzdandaki XML miktarı yeni masaüstü cüzdana transfer edilmelidir.

Cüzdan alımı için t Stellar Lumens (XML) tarafından ona ait olan https://www.stellar.org/lumens/wallets adresinde yayınlamış özel XML masaüstü cüzdanının indirilmesi gerekir. Bu işlem ardından bilgisayar ekranına gelen ve şifresi görüntülenen cüzdana, kripto para borsası sanal cüzdanındaki XML’ler ‘’transfer’’ sekmesi içinden yeni cüzdan koduna onay verilerek gönderilir. Bu kapsamda özel anahtar kodlu cüzdanda XML saklanmaya başlanır. Cüzdanın indirildiği bilgisayarın kötü niyetli yazılım içermediğinden emin olunmalıdır. Eğer böyle bir durum varsa şifreye rağmen XML miktarı saldırıya açık hale gelir.

Stellar Lumens (XML) Ne Zaman Çıktı?

Stellar Lumens (XML) çıkış tarihi, 2014 olarak bilinir. 31 Temmuz 2014’de Joyce Kim ve McCaleb tarafından başlatılan Stellar ağı, birkaç paydaş ile sınırlı kalmayan ve gerçek bir eşten eşe merkezsiz ağ olan sistemdir. McCaleb’in kurucusu olduğu ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon tarafından yönetilen bu ağ, Ripple benzeri sınır ötesi, düşük ücretli kripto para ödemesi sunar. Platformun kripto para birimi ise XML olarak bilinir. Ağın yaratıldığı günden buyana tam 100 milyar XML ise ağ kullanıcıları dağıtılmıştır. Stellar Lumens (XML) kripto para birimi dünyanın her yerine bir XML cüzdanı kullanılması şartı ile 7/24 düşüş işlem ücreti ve saniyelere düşen hız süresi ile gönderilir.

Yorum Yap

Yorum Yap