1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Chainlink (LINK) Nedir?

Chainlink (LINK) Nedir?

Chainlink (LINK) son dönemde oldukça popüler hale geldi. Peki, Chainlink (LINK) nedir, özellikleri nelerdir? Chainlink (LINK) avantajları var mı, almak mantıklı mı? Merak edilen bilgilere yazımızdan bakabilirsiniz.

Chainlink (LINK) Nedir?

Chainlink (LINK), akıllı kontratlara harici veri bağlantısını sağlayan, merkezi olmayan uzman ağdır. Chainlink (LINK) blokzincirinde bulunmayan verileri alarak, güvenlikli kontratlar ile bunları ilişkilendirir. API (Uygulama Programlama Arayüzü) ile akıllı sözleşmeler arasında, merkezi olmayan güvenli bir bağlantıyı sağlar. LINK ise Chainlink ağına ait olan kripto para birimidir.

Chainlink (LINK) Nasıl Çalışır?

Chainlink (LINK) çalışması hakkında bilgiler şu şekildedir:

  • İlk adımda uzman Chainlink ağı, zincir dışından gelen verileri alarak, kontratlara iletir.
  • Bu sürede verilerin aktarımı ise Chainlink ağına dahil olan düğümler (node) tarafından yapılır.
  • Bir şirket veya kişi gerçek dünyadan aktarmak istediği bir bilgiyi akıllı kontrat üzerinden yaptığı talep ile Chainlik ağına iletir.
  • Bu kapsamda verinin gelişi ile ağ önce düğümü ardından aktarım yapılacak zinciri bulur.
  • En uygun teklifi veren düğüm zinciri veriyi blokzincirine iletir.
  • İlk kontrattan gelen veri ise alıcının akıllı kontratı ile eşleştirilerek, kullanıcıya ulaştırılır.

Bu işlem aşamaları sırasında kullanıcılardan alınan veriler sadece onlar tarafından görüntülenir, ağ içinde diğer kullanıcılar akıllı kontratta yer alan verileri göremez.

Chainlink (LINK) Nasıl Alınır?

Chainlink (LINK) almak için LINK’in işlem gördüğü lisanslı kripto para borsalarının birinden hesap açılışı yapılmalı ve bakiyesi bulunan hesap ile LINK satın alma emri verilmelidir. Bu işlem için Chainlink (LINK) coin’in işlem gördüğü Binance, Bitlio, BtcTurk gibi kripto para borsası platformların birine erişim sağlanıp, ana sayfalarında yer alan ‘’kayıt ol’ sekmesine girilmelidir. İşlem ardından açılan kayıt tablosuna kimlik ve iletişim bilgileri yazılıp onay verilir. Yani ekrandan ise ‘’cüzdana para yatırma’’ işlem sekmesine girilip bir baka hesabından TL veya dolar transferi yapılıp, ‘’kripto para satın alma işlemleri’’ sekmesine tıklanmalıdır. Bu alanda ise LINK kripto birimi ve miktarı seçilip, ‘’satın alma emri ver’’ komutu seçilir. İşlemlerinden ardından dakikalar sonra LINK miktarı sanal cüzdana yansır.

Chainlink (LINK) Nasıl Saklanır?

Chainlink (LINK) saklamak için internet üzerinden rahatlıkla erişim sağlanan ERC-20 destekli masaüstü cüzdan tipleri, bilgisayara indirilip, kripto para borsası sanal cüzdanında yer alan LINK’ler masaüstü cüzdana transfer edilir. Bu işlem için kişi kripto para borsası hesabına ilişkin sanal cüzdan içinden ‘’kripto pata transferi yap’’ sekmense girerek yeni masaüstü cüzdan şifresi ile rahatlıkla transfer yapar. Masaüstü cüzdanlar özel anahtar kod altında LINK saklamaya imkan tanırlar. Chainlink (LINK) masaüstü cüzdanının indirildiği bilgisayarın ise virüs taşımamasına dikkat edilmelidir.

Yorum Yap

Yorum Yap