1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Yatırım Yapılacak ICO Neye Göre Seçilir?

Yatırım Yapılacak ICO Neye Göre Seçilir?

ICO seçimleri özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Peki, yatırım yapılacak ICO neye göre seçilir, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? ICO seçimi hakkında bilgileri inceleyebilirsiniz.

Yatırım Yapılacak ICO Neye Göre Seçilir?

Yatırım yapmak isteyenler ICO seçimlerini şirketlerin geçmişine göre yapmalıdır. Bununla birlikte ICO seçimleri ürünlerin özelliklerine göre de yapılabilmektedir.

Yatırım Yapılacak ICO Seçiminde Neler Önemlidir?

ICO ile işlemler yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir:

  • Her şirket kendilerine ait ürünleri satışa sunmaktadır. Platform üzerinde yer alan ürünler hakkında detaylı araştırma yapılmalıdır. Bunun yanı sıra şirketlerin isimlerine bakılmakla birlikte geçmişte sahip oldukları başarılara ve yatırım oranlarına bakılmalıdır. Bilgi edinilmeden yapılan işlemlerde dolandırıcılık vakaları görülebilir.
  • Projenin amacına odaklanılmalıdır. Herkes kendi şirketi için ya da bireysel olarak geliştirdiği proje için ICO satın alma işlemleri gerçekleştirir. Projelere uygun olan ürünler tercih edilmelidir.
  • Risk oranları düşünülmelidir. Bu tarz sanal ortamda yapılan işlemlerde risk faktörleri hesaplamalıdır. Risk faktörleri yüksek çıktığı zaman işlemden vazgeçildiği takdirde oluşacak kayıp da ortadan kalkar.

Yatırım İçin Kazandıran ICO Türleri Nelerdir?

Yatırım yapacak olanlara kazanç sağlayan ICO türleri şunlardır:

  • NXT yatırım için ilk sırada yer alır. 2013 yılında çıkan ürün şu ana kadar yatırımcılara en fazla avantaj sağlayan tür olarak bilinir. Kendine ait mesajlaşma sistemi olduğu için müşteriler iletişim avantajı da bulur.
  • IOATA ikinci sırada yer alan ve yatırımcılara kazanç sağlayan bir türdür. Tanga isminde bir sistem üzerinden işlemler gerçekleşir. Müşteriler olası acil durumlarında herhangi bir ücret ödemek zorunda olmadan para işlemlerini gerçekleştirebilir.
  • NEO yaklaşık olarak %378 yatırım değerine sahiptir. Müşteriler için 3. sırada yer alır. Proje ünlü yatırım şirketleri tarafından desteklenmektedir. Bu durum da müşterilerin güven duygusunu daha da arttıran bir etki gösterir.

ICO Yatırım İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

ICO ile yatırım yapmak isteyenler öncelikle resmi siteden kayıt işlemini yapmalıdır. Birçok durumda satış işlemlerinde kayıt istenir. Fakat bazı durumlarda kayıt olmadan yatırım işlemi yapılacak uygulamalar da yer alır. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen görüş kayıt olunmasıdır. Güvenlik sorunlarını ortadan kaldırır.

Kayıt işleminin ardından müşteriler Bitcoin ya da Eter satın alabilmektedir. Bu iki tür kullanılacak projelere göre farklılıklar gösterir. Bitcoin ile yapılacak işlemler 10 dolar ile 100 dolar arasındadır. Diğer türde yapılan işlemler ise 0.02 ETH ile 1 ETH arasında değişim göstermektedir. Satın alma işlemleri gerçekleştikten sonra ürünler cüzdanda biriktirilir. Birikim için de güvenli cüzdan uygulamalarına başvurulmalıdır.

ICO Yatırım İşlemleri Ne İşe Yarar?

Yatırım yapacaklar ICO ile ürün satın alırken uzun vadede yatırım da yapabilir. ICO projelerinde gerekli başarıyı elde edenler tokenler ile işlem yapmaya başlayabilir. Tokenler ile sürekli alışveriş yapılabildiği gibi birikim olarak da kullanılabilir. Token ticareti ile riskler de göz önünde bulundurularak farklı ticaret işlemleri de gerçekleştirilebilir. Şirketlerin projelerde elde ettiği başarılar göz önünde bulundurularak yatırım işlemleri gerçekleştirilebilir. Tüm bunlara dikkat edilmesi halinde yüksek miktarda para kazanmak mümkündür.

Yorum Yap

Yorum Yap