1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Lightning Network Nedir ve Nasıl Çalışır?

Lightning Network Nedir ve Nasıl Çalışır?

Lightning Network nedir, nasıl çalışır? Lightning Network çalışma prensibi nasıldır? Birçok kişinin üzerinde araştırma yaptığı Lightning Network hakkında merak edilen ayrıntılara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Lightning Network Nedir ve Nasıl Çalışır?

Lighting Network kullanıcılara çift avantaj sağlar. Lightining Network ile sanal ortamda satış işlemleri yapılır.

Lighthning Network Çalışma Prensibi Nelerdir?

Lightning Network ile ağ yönlendirme işlemleri yapılır. Bu ağlar ile kripto para çeşidi olan Bitcoin ile alım ve satım olayları gerçekleştirilir. Sistem insanlar arasında bağlantı olmasa bile para ticareti yapabilmeyi kolaylaştırır. Ödeme yapılırken sözleşme kullanılır. Bu sözleşmeye akıllı sözleşme adı verilir.

Lightning Network Neden Önemli?

Lightning Network’in sağladığı faydalar şöyledir:

  • Bitcoin zincirinden ayrı olarak çalıştığı için piyasada oluşan yoğunluğun azalması yönünde avantaj sağlayacağı düşünülür.
  • Yapılan işlemler tek yönlü olmadığı için işlem hızı da son derece güçlüdür. Diğer kripto para birimlerine oranla çok daha hızlı bir şekilde para alım ve satım işlemleri gerçekleştirilebilir.
  • LN ile sadece orta büyüklükteki miktarlarda işlemler yapılmaz. Aynı zamanda küçük miktarlarda da alım satım işlemleri gerçekleşir. Yapılan bu işlemler makineler tarafından gerçekleşir. İnsan gücünün en aza indirilmesi amaçlanmıştır.
  • LN ile daha fazla çeşitte işlem yapılmasına izin verilir.

Lightning Network İle Neler Yapılabilir?

LN işlemlerinde sınırlamalar bulunur. Bu sınırlamalar şöyledir:

  • LN ile ilgili işlem yapılabilmesi için paranın gönderileceği kişinin çevrimiçi olması gerekir. Eğer çevrimiçi değilse işlemler gerçekleşmez.
  • Ödeme sistemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini gösterir. Bu kullanıcıların daha güvenli bir şekilde alım ve satım yapabilmesine olanak sağlar.
  • LN ile orta ve küçük miktarda ödemeler yapılır. Sistem üzerinden büyük miktarda ödemeler gerçekleşmez.
  • İsteyenler yaptıkları ödeme kanallarını kapatabilir. Bunun için otomatik bir sistem yoktur. Bazı zamanlarda kapatma işlemlerinde ücret de ödenir.

LN ile yapılan işlemlerde insanlar kendi isimlerini belirli bir oranda gizleyebilir. Bunun için ekstra ödeme yaparak tamamen gizli bir kimliğe yakın boyuta da gelebilirler.

Lightning Network İle Güvenli İşlemler Nasıl Yapılır?

Kripto paralar ya da sanal ortamda yapılan alım ve satım işlemlerinde güvenlik sorununu en aza indiren para birimlerinin başında gelir. Öncelikle işlem yapanların kimlikleri kendi istedikleri ölçülerde gizli tutulur. LN ile işlem yaparken daha fazla güvenlik oluşturmak için dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir:

  • Her siteden uygulama indirilmemelidir. İyi bir şekilde araştırma yapılıp kaynağına güvenilen bir siteden indirilmelidir.
  • LN ve diğer birçok sanal işlemler internet bağlantısı ile yapılır. Bundan dolayı bağlanılan internet ağı korumalı olmalıdır.
  • Ödemeler kanallar aracılığı ile gerçekleşir. Daha güvenli işlem yapmak isteyenler bir miktar Bitcoin’e sahip olmalıdır. Bununla birlikte uzun işlemlerde de Bitcoin bulunması güvenliği de üst noktaya çıkarır.

Lightning Network ile yapılan işlemler, kripto para birimi olan Bitcoin üzerinden kullanılmakla birlikte diğer kripto para çeşitlerinde de uygulanabilir. Uzmanlar gelecekte bu uygulamanın daha da aktif hale gelerek sanal ortamdaki yoğunluğu azaltacağını söyler.

Yorum Yap

Yorum Yap