1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Almanya Hava Trafiği Durma Noktasına Geldi

Almanya Hava Trafiği Durma Noktasına Geldi

2020 yılında Covid-19 pandemisi sebebiyle kısıtlamalar yaşanmış ve kısıtlamalar ülke ekonomilerinin yanında havayolları ulaşımını da büyük ölçüde etkilemişti. 2019 yılında havayolunu kullanan yolcu sayısı bakımından rekor kıran Almanya pandemi sonrası yolcu sayısında büyük kayıp yaşadı. Yapılan açıklamalar 30 yılın en düşük seviyesini gözler önüne serdi.

Almanya Hava Trafiği Durma Noktasına Geldi

Covid-19 pandemisinin dünyada hemen her sektörde büyük ve olumsuz bir etkisinin olduğu gözlemlenmişti. Bu sektörlerin başında Havayolları ulaşımı ve ticareti yer aldı. Aşı çalışmaların hızlanması ve pandeminin başlangıcından beri önemli bir sürenin geride kaldığı dönemde Almanya Federal İstatistik Ofisinden şaşırtıcı bir açıklama geldi. Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından hava yolları kullanım oranlarına ilişkin yapılan açıklamada, 2019 yılında 226,7 milyon yolcu sayısı ile rekor kıran Almanya’nın 2020 yılı verileri ise şaşkına çevirdi. 2020 yılında yaşanan Covid-19 pandemisi kapsamında yapılan kısıtlamaların başında ülkelere giriş çıkışların kapatılması gelmişti. Bu kısıtlama sonucunda Almanya’nın en büyük 24 ticari havalimanının kullanan yolcu sayısı yüzde 74,5’lik düşüş oranı ile 57,8 milyon yolcu sayısına geriledi. Federal İstatistik Ofisi yaptığı açıklamalarda bu oranların Ocak ve Şubat aylarında normal düzeyde seyrederken, pandemi sonrası değiştiğine vurgu yaptı. İç hatlar ve dış hatlarda yolcu sayısının Mart ayında keskin bir hızla azaldığı takip eden Nisan, Mayıs, Haziran aylarında ise hava yolun kullanımın nerdeyse durma noktasına geldiğini belirtti.

ABD Ve Çin’de De Hava Ulaşımı Geriledi

2019 yılında yolcu sayısında kırılan rekordan sonra büyük bir kayıp yaşamasıyla Almanya dikkat çekerken, Federal İstatistik Ofisi (Destatis)’den yapılan açıklamada pandemi döneminde yolcu kaybı yaşayan tek ülkenin Almanya olmadığı Amerika Birleşik Devletleri ve Çin gibi önemli hava yolları ulaşım merkezlerinin de kayıplar yaşadığını söyledi. Bu dönemde Amerika Birleşik Devletleri yaklaşık yüzde 80 ve Çin’in yüzde 88 oranında kayıp yaşadığını ve ortalamanın üzerinde bir değerde düştüğünü ekledi.

Almanya Havacılık Birliği de Açıklamada Bulundu

Almanya Federal İstatistik Ofisinden yapılan açıklamayı değerlendiren Almanya Havacılık Birliği (BDL) Başkanı Peter Gerber, benzer ifadelere yer vererek pandemi döneminde Almanya Havacılık Endüstrisi’nin 2020 yılının büyük bir kısmında tamamen kapalı kaldığını ve durma noktasına geldiğini belirtti. Alman Hava Taşımacılığı sektöründe yer alan 255 bin işin yaklaşık 60 bininin risk taşıdığını ve tehlikede olduğunu belirterek pandeminin olumsuz etkisinin gözler önünde serdi.

Sektörün Toparlanması İçin Hedef 2025

Destatis’ten yapılan açıklamaya göre yaz aylarında kısıtlamaların biraz zayıflaması ile düşük bir seviyede hareketliliğin yaşandığı ancak kasım ayında ikinci bir kapanma dönemi yaşanarak kısıtlamaların tekrar sıkılaşmasıyla hareketlenmenin azaldığı ve kademeli olarak yeniden durduğu belirlendi. Almanya Havacılık Birliği’nden yapılan açıklama da ise havacılık sektörünün pandemi önceki durumuna gelmesi için biraz daha sürenin geçmesi gerektiği belirtildi ve 2025 yılı hedef olarak gösterildi.

Yorum Yap

Yorum Yap