1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret İçin İkinci Toplantı Yapıldı

Asgari Ücret İçin İkinci Toplantı Yapıldı

2021 asgari ücret zam miktarını belirlemek için toplanan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu bugün ikinci kez toplandı. İşveren temsilcisi TİSK’in görüşlerini paylaştığı toplantı yine çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 2021 asgari ücret zamlarının ne zaman belli olacağı ise vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Asgari Ücret İçin İkinci Toplantı Yapıldı

2020 yılında aralık ayının gelmesi ile beraber tüm Türkiye’de en çok konuşulan gündemlerden biri asgari ücret zam miktarı olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2021 yılının ocak ayında uygulanmaya başlanacak olan asgari ücret zamları aralık ayı içinde belirlenecek. Binlerce işçinin merakla beklediği asgari ücret zam oranları ile ilgili Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun görüşmeleri devam ediyor. Bugün TİSK’in ev sahipliğinde komisyonun ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı yeniden en çok merak edilen gündem olmaya başladı. Vatandaşlar 2021 asgari ücret zamlarının ne kadar olacağını ve ne zaman açıklanacağını araştırmaya devam ediyor.

Covid-19 salgınında alınan önlemlere uymak adına çevrimiçi olarak düzenlenen ikinci toplantının ev sahibi her yıl olduğu gibi işveren temsilcisi olan TİSK oldu. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında yapılan toplantıda işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve işçi heyetine de işçi temsilciliğini üstlenen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık yaptı. TİSK heyetinin zam oranı ile ilgili görüşlerini paylaştığı toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı da ekonomik veri ve raporları sundu.

TİSK Yazılı Açıklama Yaptı

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun bugün yapılan ikinci toplantısında ev sahipliğini TİSK gerçekleştirdi. İşveren temsilcisi olan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, yapılan toplantının ardından konu ile ilgili yazılı açıklama paylaştı.

İşveren temsilcisi olan TİSK, Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısının bitmesinin ardından gerçekleştirdiği açıklama da asgari ücret desteklerinin tüm işletmeleri kapsayacak şekilde yapılmasını ve ücret üzerindeki vergi ve prim yükünün daha uygun bir seviyeye çekilmesini istedi. TİSK açıklamasından dengeli bir asgari ücret miktarı belirlemenin bu süreçte her zamankinden daha önemli olduğunu belirtti.

Asgari Ücret Üçüncü Toplantı Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun ikinci toplantısının gerçekleşmesinin ardından yeni toplantının ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu. İkinci toplantıda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun ev sahipliği yaptığı Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’na yapılacak yeni toplantıda ise işçi temsilciliğini üstlenen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ev sahipliği yapacak. İşçi sendikalarının görüşlerini açıklayacağı ve ev sahipliği yapacağı üçüncü toplantının 22 aralıkta gerçekleşeceği de açıklandı.

Asgari Ücret 2021 Zam Miktarı Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplamda yapılacak 4 toplantının sonunda 2021 yılı asgari ücret miktarını açıklayacak. Üçüncü toplantısı işçi temsilcisi Türk-İş ev sahipliğinde 22 aralıkta gerçekleşecek olan komisyon bir sonraki toplantıda zam miktarını açıklayacak.

Yorum Yap

Yorum Yap