1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. DİSK Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı

DİSK Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu Türkiye’nin asgari ücret gündemi ile çalkalandığı bugünler düzenlediği basın toplantısında 2021 yılı asgari ücret beklentilerini açıkladı. DİSK Başkanı ekonomik süreç ve salgın ile ilgili değerlendirmeler yaptığı açıklamasında asgari ücretin 2021 yılında 3 bin 800 lira olması gerektiğini söyledi.

DİSK Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı

2020 yılının aralık ayına gelinmesi ile beraber tüm Türkiye’de asgari ücret beklentileri gündem olmaya başladı. Enflasyon oranlarının açıklanması ile binlerce vatandaşın tahminler yürütmeye başladığı asgari ücret zamları ile ilgili DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu Türkiye’deki salgın ve kriz sürecini değerlendirdiği açıklamasında asgari ücretin anlamı ve miktarı ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da 2020 yılının aralık ayına gelinmesi ile beraber yeni yılda aşari ücretin alacağı zam en çok konuşulan gündem olmaya devam ediyor. Her yıl aralık ayında belirlenen asgari ücretin bu yıl %12 ya da %15 oranında zam alması bekleniyor. Bununla beraber Asgari Ücret Belirme Komisyonu’nun toplantıları daha yeni başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın acı reçete söylemlerinden dolayı da beklentinin azaldığı 2021 yılı asgari ücret miktarı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Binlerce vatandaş için hayati önem taşıyan asgari ücret zamlarının ne zaman belli olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Arzu Çerkezoğlu: 2021’de Asgari Ücret 3.800 TL Olmalı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Arzu Çerkezoğlu asgari ücret belirleme toplantılarının başlaması üzerine basın toplantısı düzenledi. Çerkezoğlu toplantıda salgın ve kriz dönemini işçi sınıfı açısından değerlendirirken aynı zamanda asgari ücretin anlamına ve 2021 yılı için asgari ücret beklentilerine de değindi.

Arzu Çerkezoğlu salgın ve ekonomik kriz sürecinin işçi sınıfını büyük oranda yoksullaştırdığını söyledi. Türkiye’de işçi sınıfının en büyük ücret pazarlığı olan asgari ücretin vergi dışında bırakılması gerektiğini belirten Çerkezoğlu, 2021 yılında net asgari ücret miktarının 3 bin 800 lira olması gerektiğini söyledi.

Asgari Ücret Avrupa’da Sembolik Bir Ücret

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu basın toplantısında asgari ücretin Türkiye için ne kadar önemli bir noktada durduğunu da açıkladı. Çerkezoğlu Türkiye’de işçi sınıfının en büyük ücret pazarlığı olarak gördüğü asgari ücretin sembolik bir rakamdan fazlası olduğunu açıkladı. Asgari ücretin Avrupa’da sembolik bir ücret olduğunu belirten Arzu Çerkezoğlu Türkiye’de ise birçok parametreyi belirleyen bir noktada durduğunu söyledi. Türkiye’de asgari ücretin milyonların meselesi olduğunu belirten Çerkezoğlu, 10 milyon işçinin asgari ücret seviyesinde çalıştığını da sözlerine ekledi.

Asgari Ücret Zamları Ne Zaman Belli Olacak

Türkiye’de vatandaşların merakla beklediği asgari ücret zam miktarı aralık ayı içinde belli olacak. 5 devlet yetkilisi, 5 işveren temsilcisi ve 5 işçi temsilcisinde oluşan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu ilk toplantısını 4 aralık günü gerçekleştirdi.

Yorum Yap

Yorum Yap