1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Erdoğan Kabine Toplantısı Kararlarını Açıkladı

Erdoğan Kabine Toplantısı Kararlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün düzenlenen kabine toplantısının ardından alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Merakla beklenen kira düzenlemesi ve Yılbaşı sokağa çıkma yasağı ile ilgili alınan kararları açıklayan Erdoğan, AB’nin Türkiye’ye karşı olan tavrı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Erdoğan Kabine Toplantısı Kararlarını Açıkladı

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği kabine toplantısı dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Akşam saatlerin yapılan ve 4 saat süren toplantının ardından Erdoğan alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Gaziantep Doğanpınar Barajı’nın açılışında yaptığı konuşmasında sinyallerini verdiği kira düzenlemeleri ile ilgili alınan kararı paylaşan Erdoğan, vergi indirimlerinin de devam edeceğini söyledi. Uzun zamandır gündemde olan diğer bir konu da Yılbaşı sokağa çıkma yasağının kapsamı oluyordu. Erdoğan açıklamasında Yılbaşı’nda 4 gün kesintisiz sokağa çıkma yasağının da uygulanacağını belirtti.

Kabine toplantısının milyonlarca kişinin beklediği kira düzenlemesi müjdesini veren Erdoğan, alınan kararlarla ilgili açıklama yaptıktan sonra son dönemde AB ile yaşanan gerilimin de üzerinde durdu. Erdoğan AB’ye eleştirilerini açıkladıktan sonra Dağlık Karabağ’da yaşanan gelişmelerden ve Azerbaycan Türkiye ilişkilerinden de bahsetti. Kabine toplantısının ardından birçok konuya da değinerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19 sürecinin başarılı şekilde idare edildiğini altını çizdi.

Vergi İndirimleri Devam Edecek, Esnafa Kira Desteği Geliyor

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kira düzenlemeleri belli oldu. Erdoğan yaptığı açıklamada Covid-19 sürecinde birçok vatandaşa destek verildiği gibi esnafa da destek olunacağını ve hibe şeklinde kira yardımı yapılacağını açıkladı. Erdoğan hibe olarak yapılacak desteklerde büyükşehirdeki iş yeri kira olan kişilere 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği verileceğini açıkladı. Kira yardımlarının 3 ayda bir yapılacağını belirten Erdoğan, önümüzdeki 3 ay içinde esnafa toplam 5 milyarlık destek verilmesinin planlandığını açıkladı. Erdoğan hibe olarak verilecek olan kira yardımından servis ve dolmuş işletmecileri ve taksiciler gibi yolcu taşıma sektörlerinin yurt, pansiyon gibi konaklama hizmeti veren işletmelerin lokanta, terzi, kuaför gibi birçok işletmenin faydalanabileceğini de belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu diğer bir konuda vergi indirimleri oldu. Erdoğan birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin 1 haziran tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Erdoğan %20’den %10’a indirilen gayrimenkul kiralarındaki sabotaj indiriminin de 1 hazirana kadar devam edeceğini açıkladı.

Yılbaşı’nda 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

Kabine toplantısında alınan kararlardan biri de uzun zamandır merakla beklenen Yılbaşı sokağa çıkma yasağının kapsamı ile ilgili oldu. Sokağa çıkma yasağının 4 gün kesintisiz uygulanacağını açıklayan Erdoğan, 31 aralık perşembe günü saat 21.00’da başlayacak olan yasağın 4 ocak pazartesi saat 05.00’a kadar devam edeceğini belirtti.

Erdoğan: Gerilim ve Çatışma Peşinde Koşan Bir Ülke Değiliz

Erdoğan konuşmasında son dönemde yaşanan AB gerilimi ile ilgili de yorumlarda  bulundu. AB ve ABD’de artan yaptırım söylemlerinin hoş olmadığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin gerilim peşinde olmadığını belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap